DRC Phoenix – Drachten 41-24

(Nieuws)

Zondag 18 november 2018 stond de thuiswedstrijd voor D.R.C. Phoenix tegen R.C. Drachten op de agenda. Voor het Delfzijlster team een tegenstander waar mogelijkheden liggen.

De eerste helft speelde de thuisploeg voornamelijk op eigen helft en was het meer aan het verdedigen dan aan het aanvallen. Gelukkig werd het sterke verdedigende werk omgezet naar een positieve aanvallende flow. Het aanvallende spel pakte door sterk loopwerk goed uit. Vrij snel drukte DRC Phoenix drie tries achter elkaar.

Aan het einde van de eerste helft kreeg de sterkste tackelaar van Phoenix een gele kaart, wat betekend dat hij er 10 minuten af moest. Hier maakte RC Drachten goed gebruik van en scoorde door mooi pass- en vangwerk twee tries. De conversies worden benut. Tussenstand 19-14.

Spannend

De tweede helft bleef het spannend en wist RC Drachten op voorsprong te komen: 19-24. Uiteindelijk herpakten de Delfzijlsters zich en wisten weer structuur in het spel aan te brengen. De verdediging stond weer als een huis en kon er aanvallend weer druk gezet worden.

Hard bevochten overwinning

Na de achterstand van 19-24 zijn er geen punten meer weggegeven, maar alleen nog maar gepakt. Door het hoofd niet te laten zakken en de focus op de winst te houden, wist Delfzijl toch nog een winst van 41-24 binnen te slepen. Voor DRC Phoenix een belangrijk moment; dit was de eerste winst van het seizoen, en gelijk een hard bevochten overwinning.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..