DRC Phoenix doet goede zaken

(Nieuws)

Na een weekend rust stond voor het team van DRC Phoenix een belangrijke thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander op deze zondag was het combinatieteam van uit Havelte en Emmen, één van de concurrenten in de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse Noordoost. De eerdere ontmoeting dit seizoen ging helaas ruim verloren en dus zou Phoenix nu orde op zaken moeten stellen.

Het combinatieteam uit Drenthe was op volle oorlogssterkte afgereisd naar Delfzijl en vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Albert Roling werd Phoenix onder druk gezet. De ploeg uit Drenthe zette goede aanvallen op waarbij de voorwaartsen en de snelle mannen in de lijn elkaar ondersteunden. Tot scores leidde dit echter niet, wat eigenlijk ook het beeld bleef gedurende de gehele wedstrijd. Phoenix wist veelvuldig met goed samenwerken aanvallen net op tijd onschadelijk te maken en langzaam maar zeker wist men het initiatief over te nemen. Goed scrum werk van de voorwaartsen gaf een goed platform voor de snelle mannen in de lijn om een aanval op te zetten. Er ontstond een overtal en dat werd direct afgestraft en bij een van de eerste de beste aanvallen wist Phoenix direct de eerste try van de middag te scoren.

Verdedigend

Dit wedstrijdbeeld zou eigenlijk niet meer veranderen. Phoenix gaf verdedigend niks weg, of wist met zeer goede druk kleine foutjes af te dwingen bij de ploeg uit Drenthe. Voor de rust zou de marge nog groter worden. Twee goede tries van Merijn Brouwer gaf Phoenix meer lucht en met een 17 – 0 tussenstand gingen beide teams de rust in.

Na de korte rust ging Phoenix door met wat ze tot nu toe succesvol had gedaan. De defensie stond goed en met nog twee tries extra werd de wedstrijd beslist. De gasten uit Drenthe deden in de slotfase nog wel wat terug met een meer dan verdiende try, echter zou de overwinning voor de ploeg uit Delfzijl niet meer in gevaar komen. Door de keurige 31 – 7 overwinning wordt het gat op de ranglijst tussen beide ploegen groter en wil Phoenix zich handhaven in de derde klasse dan heeft het dit weekend zeer goede zaken gedaan.

Programma

Voor Phoenix staat het volgend weekend een cruciale uitwedstrijd op het programma. Tegenstander is dan de nummer laatst RC Zwolle 2. De eerdere ontmoeting tussen beide teams werd ruim gewonnen door Phoenix. Echter heeft Zwolle haar eerste team uit de 1e klasse teruggetrokken en het afgelopen weekend werd er zomaar gewonnen van de nummer drie op de ranglijst. Mede door deze onverwachte overwinning is Zwolle 2 opeens weer een heuse kandidaat geworden in de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse. Voor de spelers van Phoenix is het dus van groot belang om ook naar de uitwedstrijd op volle sterkte af te reizen.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..