Dominant Phoenix wint van Sneek

(Nieuws)

Een goed spelend DRC Phoenix heeft dit weekend wel weten te winnen. Phoenix had in de thuiswedstrijd tegen Sneek vooral ervaring wat de doorslag gaf tegen het nieuwe team in de competitie uit Sneek. Tries van Lennart Boerma, Chris Ronde en Christiaan Buist waren samen met de conversies genoeg voor een 36 – 0 overwinning. Toch was de uitslag wat geflatteerd te noemen doordat de ploeg uit Delfzijl net wat efficiënter was in de aanval, maar de mannen uit Sneek hadden eigenlijk ook wel punten verdiend. De verdediging van Phoenix had soms moeite met de geoliede machine uit Sneek die dit seizoen nog ongeslagen was. Door de overwinning is Phoenix naar een 2e plek op de ranglijst gestegen in een competitie waar elke ploeg van elkaar lijkt te kunnen winnen.

Bruisende herstart

De ploeg uit Sneek was naar Delfzijl afgereisd in een keurige spelersbus, aangevuld met een grote groep supporters. Beide clubs troffen elkaar voor het eerst sinds de jaren ’80 weer op een rugbyveld doordat RC Sneek een aantal decennia niet meer bestond. Echter heeft het nu een bruisende frisse herstart weten te maken, wat een zeer goede zaak is voor de rugbysport in Noord-Nederland. Aan de kant van Phoenix stond dit weekend een min of meer volledig team op het veld, ondanks een aantal blessures en afwezigen vanwege werk.

De openingsfase van de wedstrijd speelde zich voornamelijk af rond de middenlijn en mede door de natte omstandigheden wisselde het balbezit veelvuldig. Phoenix wist goed verdedigend druk te zetten op de aanvallen van Sneek en dit resulteerde in de eerste try voor de mannen en vrouwen uit Delfzijl en omstreken. Lennart Boerma wist een pass te onderscheppen en was in zijn counter aanval niet meer tegen te houden door de mannen uit Sneek. Kort daarop was het voor Lennart Boerma wederom raak. Vanaf een scrum zette de sterk spelende Tirza Boerma de snelle mannen in de lijn aan het werk. Een ingestudeerde aanvalspatroon trok de verdediging van Sneek open en het was weer Lennart Boerma die ook deze kans wist te verzilveren.

Versnelling

De mannen uit Delfzijl leken zo nu en dan net in een iets hogere versnelling te spelen en het was al snel wederom raak. Een sterke loopactie van Merijn Brouwer vanaf de basis van de scrum bracht Phoenix nog dichterbij de try lijn. Het was uiteindelijk de lichtvoetige Christiaan Buist die met een goede schijnbeweging een opening wist te creëren en de derde try voor Phoenix scoorde en daarmee stond een 19 – 0 stand op het scorebord. Phoenix bleef aanvallen en Sneek was veelal veroordeeld tot het spelen diep in de eigen helft.

Tackles

Na de korte pauze was het wederom Phoenix dat voornamelijk aan het aanvallen was. Echter moet er gezegd worden dat Sneek nu een stuk beter speelde. Goede tackles stopten de vele aanvallen van Phoenix en daarnaast kropen bij Phoenix ook meer fouten in het spel. Ondanks duidelijke aanwijzingen van de goed fluitende scheidsrechter had flanker Jesse van Oosten moeite om deze op te volgen. Dit leidde tot een gele kaart voor Van Oosten waardoor Phoenix tien minuten met een man minder op het veld stond. Ondanks een mannetje minder was het Phoenix dat weer wist te scoren. De teruggekeerde Chris Ronde wist zijn terugkeer op te fleuren met een try in de verre hoek van het veld. De niet aflatende druk resulteerde in een tweede onderschepping van Lennart Boerma die zijn derde try van de middag scoorde. De honger bleek bij Phoenix nog niet gestild. Het was de aalgladde Christiaan Buist die tussen een aantal grote mannen van Sneek wist door te glippen en zijn tweede try van de middag scoorde. De eindfase van de wedstrijd werd door Phoenix gecontroleerd uitgespeeld en een keurige 36 – 0 overwinning was het resultaat.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..