Ameland Beachrugby Festival 2018

(Nieuws)

Sinds 1999 vindt jaarlijks het Ameland Beachrugby Festival plaats. Met 160 deelnemende teams uit 10 verschillende landen is het het grootste Beachrugby Festival dat de rugbysport wereldwijd kent.

Dit jaar was DRC Phoenix natuurlijk ook weer van de partij. Op zaterdag 16 juni zijn de voorrondes en op zondag 17 juni het vervolg.

Zaterdagochtend bleek dat het festivalgedeelte toch nog een beetje in het achterhoofd zat, want vooral tijdens de eerste wedstrijd waren de Phoenixanen aan het slapen. Het team niet onbekend, maar op het gras kan het dan nog worden rechtgezet in de tweede helft. Deze strandwedstrijden van twee keer zeven minuten zijn zo voorbij. Dankzij oppeppende woorden van de vele ervaren spelers in het veld kwam het er uiteindelijk dan toch van. De laatste wedstrijden werd er scherp en goed gespeeld. Met de bal en zonder de bal.

Op zondag kwam duidelijk naar voren dat de meesten de ‘man met de hamer’ voorbij hadden zien komen. Phoenix probeerden het nog wel, maar begon meer tegen zichzelf te spelen dan tegen de tegenstander. ook niet zo gek natuurlijk. Twee gebroken nachten in combinatie met een fysiek sterke sport, is toch net iets te veel van het goede. Het positieve is dat we maar liefst 12 (!) wissels hadden en dat er voor het eerst 2 jeugdspelers meededen.

Bekijk de film:


Bekijk de foto’s:

Start met typen en druk op enter om te zoeken..