Phoenix strijdend ten onder

(Nieuws)

Waar veel mensen de zondag thuis droog op de bank doorbrachten waren het de spelers en supporters op en rondom het rugbyveld van DRC Phoenix die karakter toonden. Nadat een week eerder een zwaarbevochten overwinning was behaald tegen RC Wageningen stond dit weekend wederom een kraker op het programma voor DRC Phoenix.

Tegenstander dit weekend was RC Dwingeloo, momenteel met afstand de koploper in de sterke 3e klasse Noord- Oost. Tot dusver had Dwingeloo al zijn wedstrijden nog met duidelijke cijfers gewonnen en het was voor iedereen de vraag hoe Phoenix zich zou houden ten opzichte van deze goede en ervaren ploeg.

Kleine foutjes

De beginfase van de wedstrijd was het van beide kanten aftasten. Toch was het Dwingeloo dat iets beter aan de wedstrijd begon. Of dit te maken had met het teamuitje van Phoenix de avond voor de wedstrijd was niet te zeggen, maar Phoenix maakte veel kleine fouten waardoor het moeizaam in de wedstrijd kwam. Het was na een kwartier spelen dat de stand op het scorebord veranderd moest worden. Dwingeloo drukte de thuisploeg ver terug in het 22 meter gebied. Na enkele goede aanvalsfasen wist men Phoenix te verrassen over de korte kant. Hier werden enkele tackles gemist en na 15 minuten spelen nam Dwingeloo terecht de leiding. Deze 0 – 7  voorsprong bleef lange tijd staan. Toch was het Phoenix dat nu de ploeg uit Dwingeloo wist te verrassen. Enkele goede aanvallen achtereen bleken ook voor de koploper uit Dwingeloo moeilijk af te stoppen. Het was opeens Merijn Brouwer die vanuit een ruck de bal oppakte en met een keurige try beide ploegen op gelijke hoogte bracht.

De Leiding

Vlak voor rust zou Dwingeloo toch weer verdiend de leiding nemen. Er werd in de defensie van de thuisploeg niet snel doorgeschoven en de ervaren ploeg uit Dwingeloo wist een overtalsituatie op de zijkant goed uit te spelen. Met een 7 – 12 tussenstand gingen beide ploegen de rust in.

Inzinking

Na de rust leek Phoenix een kleine inzinking te hebben. Binnen vijf minuten wist Dwingeloo een try te scoren en even later werd er ook nog een penalty raak geschoten. Hierdoor keek Phoenix opeens tegen een 7 – 24 achterstand aan. Echter gaf deze korte inzinking het startsignaal van misschien wel de beste fase van Phoenix. Halverwege de tweede helft bracht een try van Lex Ronde de spanning terug in de wedstrijd. Met een verschil van tien punten gingen beide ploegen de slotfase van de wedstrijd in. De laatste tien minuten volgde er een heuse belegering op de defensie van Dwingeloo. De voorwaartsen konden de laatste meters niet overbruggen en dus zette fly-half Christiaan Buist met een lange pass de tweede center van Phoenix aan het werk die met een sterke loopactie zijn directe tegenstander passeerde en over de trylijn dook, onhoudbaar voor de toesnellende verdedigers. Het bleek te weinig en te laat. In de slotminuten wist Phoenix niet meer te scoren en ging met een 19 – 24 uitslag de wedstrijd verloren. Beide ploegen konden met opgeheven hoofd elkaar de hand schudden na deze mooie wedstrijd die in goede banen werd geleid door de goed fluitende scheidsrechter Van Eijnatten.

Door dit verlies moet Phoenix afstand doen van de tweede plaats. Met één competitiepunt meer staat nu Greate Pier uit Leeuwarden op de tweede plaats achter koploper RC Dwingeloo. Greate Pier uit Leeuwarden is ook direct de tegenstander voor Phoenix het komende weekend. Dit zal wederom een moeilijke wedstrijd worden in de spannende strijd om de tweede plek.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..