Stroef startend Phoenix wint ruim

(Nieuws)

Voor de rugbyers van Phoenix stond dit weekend de thuiswedstrijd tegen RC Zwolle 2 op het programma. Gezien de stand op de ranglijst zou Phoenix tegen het tweede team van RC Zwolle een goede overwinning moeten kunnen behalen.

Het eerste jaar dat Phoenix terug is in de derde klasse draait het bovenin mee. Voor de gasten uit Zwolle is dat een ander verhaal. De ploeg bivakkeert in de onderste regionen op de ranglijst, mede ook doordat het eerste team een moeizaam seizoen draait.

Aanvallend

Het was alweer een aantal weken geleden dat Phoenix gespeeld had doordat de rugbybond vanwege de vakantie een aantal weekenden vrij had gepland. Dit was te merken aan het spel bij Phoenix. Kleine fouten zorgden ervoor dat er geen snelheid in het spel kwam. Ook werd Phoenix gedwongen door een goed startend Zwolle om veel te spelen op de eigen helft. Aanvallend begon het erg stroef bij de thuisploeg, verdedigend zat het wel goed in elkaar. Met vereende krachten wist Phoenix schade te voorkomen en een tweetal goede aanvallen van Zwolle tot op een meter van de try lijn te stoppen. Met een aantal goede kicks verschafte Phoenix zichzelf weer lucht.

Voorwaartsen

Het stevige verdedigend werk van Phoenix eiste slachtoffers aan de kant van de gasten. Een van de spelverdelers van de ploeg uit Zwolle moest er vroeg in de wedstrijd af met een schouderblessure en Phoenix begon meer de controle over de wedstrijd te krijgen. Goede aanvallen werden opgezet en richting het einde van de eerste helft werd het verschil ook op het scorebord steeds groter. Goede tries van zowel de voorwaartsen als de snelle mannen in de lijn leverde veel punten op.

De tweede helft veranderde weinig. Phoenix bleef veel tries scoren en voor Zwolle was het vooral overleven. Toch wist Zwolle keurig de eer te redden. Een moment van verzwakking bij Phoenix werd goed benut door Zwolle en met goed samenspel wist men een keurige try te scoren. Toch was het verder vooral Phoenix dat de klok sloeg. De jonge debutant Thijm van Delden deed goede dingen maar wist helaas nog niet te scoren in zijn eerste rugbywedstrijd. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Van Butselaar uit Leeuwarden kon Phoenix een 73 – 8 overwinning bijschrijven. Door deze overwinning blijft Phoenix op een keurige derde plek staan op de ranglijst. Komend weekend zal Phoenix weer een thuiswedstrijd spelen, tegenstander is dan RC Wageningen om 13:00 uur op sportpark Tuikwerd.


Start met typen en druk op enter om te zoeken..