Historische thuiswedstrijd rugbyclub Phoenix

(Nieuws)

Afgelopen zondag heeft D.R.C. Phoenix een historische wedstrijd gespeeld, namelijk de eerste thuiswedstrijd – zonder publiek – tijdens de coronacrisis.

De havenstad wist een vol team op de been te brengen om in de strijd te zetten tegen R.C. Zwolle 2. Het was vooraf duidelijk dat Delfzijl wat te bewijzen had. Afgelopen jaar zijn ze gedegradeerd en willen nu weer bouwen aan een goed gesmeerde rugbymachine.

Ondanks de regen en de sombere sfeer zonder publiek, was de temperatuur aangenaam en leek het een prima rugby middagje te worden. De Delfzijlsters begonnen goed aan de wedstrijd. Aanvallen van meerdere fasen werden opgezet en vooral de snelle lijnmensen zoals Lennart Boerma en Jaimy Portier waren voor Zwolle moeilijk af te stoppen. Het was Phoenix dat de score wist te openen. De Zwollenaren wisten echter wel zo nu en dan een speldenprik uit te delen, maar wisten die niet te verzilveren in een try.

Harde tackelaars

Deze middag wist Phoenix ook te beschikken over tal van zwaardere voorwaartsen met aanvallend goed inlopend vermogen en verdedigend harde tackelaars zoals Jesse van Oosten. Gecombineerd met de snelle lijnmensen kon op sportpark Tuikwerd rugby gespeeld worden zoals een team dat wil; aanvallend sexy en verdedigend keihard. Na de korte rust ging Phoenix verder waarmee ze de eerste helft gestopt waren en dat was vol op de aanval spelen, waardoor er af en toe fouten werden gemaakt die gecorrigeerd moesten worden. Langzaam maar zeker kreeg dit invloed op het spel van beide ploegen. Spelers kregen meer moeite om de bal te controleren, maar toch bleef Phoenix de overheersende partij. Na het laatste fluitsignaal was het de thuisploeg dat een goede overwinning kon bijschrijven. De eindstand met 8 tries tegen 1 was 48-7.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..