Rugbyclub Phoenix kan Wild Rovers in slotfase niet bijbenen

(Nieuws)

In een enerverende wedstrijd waren het de gasten uit Doetinchem die aan het langste eind trokken. Phoenix had veel moeite met het fysieke spel van de tegenstander maar wist met snelheid steeds voor veel gevaar te zorgen.
Het verschil op de ranglijst werd pas in de slotfase gemaakt. Een moegestreden Phoenix kon het niet meer bolwerken en de Wild Rovers wisten uiteindelijk een verdiende 24 – 44 overwinning uit het vuur te slepen.

Wild Rovers uit Doetinchem

De Wild Rovers uit Doetinchem zette de thuisploeg vanaf de beginfase onder zware druk. Phoenix had moeite met de zware sterke scrum van de tegenstander. Door goed oplopend werk van de thuisploeg maakten de Wild Rovers veel kleine fouten met als resultaat dat de brilstand lang op het scorebord bleef staan. Bij een spaarzame uitval was het echter Phoenix dat de score opende. De zoals gewoonlijk sterk spelende Lennart Boerma had eerder al enkele ‘try saving’ tackles gemaakt en nu wist hij zich aanvallend te onderscheiden. Boerma werd door de spelverdelers aan het werk gezet en bleek niet af te stoppen.

Moed der wanhoop

Deze voorsprong schudde de Wild Rovers wakker. Binnen enkele minuten waren het de zware voorwaartsen van de gasten die over de try lijn stormden. De Wild Rovers bleven nu aandringen. De Delfzijlsters konden met de moed der wanhoop de boel dichthouden. Spelers als Erik van Dijk, Jesse van Oosten en Lennart Boerma waren de mannen die constant veel werk opknapten. De Wild Rovers lieten zich echter weer verrassen. Een scrum van de thuisploeg gaf Albert Kammenga uiteindelijk de kans om met een snoekduik in de verre hoek van het veld een tweede try voor de thuisploeg te scoren. De Wild Rovers namen het heft nog meer in handen na deze tweede achterstand van de middag. Phoenix kwam steeds moeizamer onder de druk uit en meer en meer moest Phoenix terrein en tries prijs geven. Een drietal goede tries van de Wild Rovers gaf de krachtsverhouding goed weer op het scorebord. Beide ploegen gingen met een 12 – 26 stand de rust in.

Het tweede bedrijf werd al snel in vuur en vlam gezet door Lennart Boerma. Een goede ‘line- out’ van Phoenix werd gevangen door Erik van Dijk. Scrum half Tirza Boerma zette de snelle mannen in de lijn aan het werk en Lennart Boerma wist knap een aantal tackles te doorbreken en zijn tweede try van de middag te scoren. De tweede helft kende een lange periode waarin er niet gescoord werd. Beide ploegen hadden moeite om elkaars verdediging te doorbreken. Bloedeloos was het zeker niet. Aan beide kanten vielen spelers geblesseerd uit en de in de harde strijd moest de goed leidende scheidsrechter meermalen optreden om een ieder in het gareel te houden.

Imposant

De jonge ploeg van de Delfzijlster Rugbyclub Phoenix kreeg in de slotfase meer en meer moeite om de fysieke strijd te blijven winnen. De Wild Rovers roken bloed en wisten de wedstrijd te beslissen met drie tries. Het was toch de thuisploeg die de laatste try van de middag te scoren. De altijd hard werkende en fysiek imposante Jesse van Oosten kreeg de bal aangespeeld in het 22 meter gebied van de tegenstander. Een aantal verdedigers probeerden hem af te stoppen maar kwamen net te kort waardoor Van Oosten de vierde try van de middag scoorde voor de thuisploeg. Dit leverde Phoenix toch nog een bonuspunt op. Het in de onderste regionen bivakkerend Phoenix heeft de komende week een uitwedstrijd op het programma.

Het op zaterdag spelend Spakenburg is dan de tegenstander.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..