Phoenix verliest en komt dichter bij degradatie

Zondag 18 februari stond de uitwedstrijd tegen de stadjers uit Groningen op de agenda. Voor de Delfzijlsters een belangrijke wedstrijd, omdat de uitslag in feite zou bepalen of degradatie tegengehouden kan worden. De directe concurrenten onderin, de Friezen uit Heerenveen, hebben namelijk wel van hun gewonnen. Om mee te kunnen blijven doen in de competitie moest er dus gewonnen worden. Met 17 man sterk leek dat een te behalen opgave. Met veel ervaren spelers in het veld en een tweetal wissels moest dat te doen zijn.

De eerste helft zette Phoenix de toon. Het spel van Phoenix draait voornamelijk om goed hard inlopen en in balbezit blijven. Dit betekent getackelde medespelers beschermen in plaats van de bal overnemen, samen werken in plaats van zelf gaan. Dit vergt behoorlijk wat discipline en het kost tijd om dat er in te krijgen. Het ging dan ook vaak goed, maar als het fout gaat gaat het ook echt fout. De stadjers waren namelijk meer van het breed lopen om meters te maken, en dat is waar Phoenix moeite mee heeft. De eerste helft werd dan ook ingegaan met een achterstand van 21-7, 3 tries tegen 1.

De tweede helft werd voortgeborduurd op de eerste helft. Aanvallend hard inlopen en verdedigd hard tackelen. En helaas voor Phoenix staat het gehele seizoen al in het teken van blessures, en deze wedstrijd was niet anders. Een ervaren kracht moest van het veld vanwege geblesseerde rib, hierdoor komt Phoenix volgende week ook zonder deze speler op het veld te staan. De rest van de tweede helft wist Phoenix nog wel meerdere malen bij de tryline van de tegenstander in de buurt te komen waaruit nog een try gedrukt werdt door het harde spel. Uiteindelijk was dat voor Phoenix ook de laatste try, twee stuks in totaal. Waren de twee afgekeurde tries niet afgekeurd was er nog een bonuspunt binnengesleept, maar het mocht niet zo zijn. Eindstand: 31-12.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.