Phoenix speelt sterk bij de koploper thuis

Afgelopen zondag stond de koploper RC Dwingeloo op het programma tegen de vogel die nog bezig was uit zijn as te herrijzen na de laatst gespeelde wedstrijden. Desondanks de sterke inzet van Phoenix wint Dwingeloo thuis met 72-24.

Na het startsignaal waren de eerste 10 minuten van het spel gelijk op. Toch was het Dwingeloo die de eerste try en conversie op het score bord wisten te zetten. Dwingeloo was goed op elkaar ingespeeld en wisten de stand te vergroten. Phoenix bleef vechten voor wat het waard was tackel naar tackel wisten ze de turfsteekers op hun eigen helft te houden. Toch wist Dwingeloo met een sterk spelende 2de center door de verdeging van Phoenix te breken en de score te zetten naar 21-0. Phoenix liet het hoofd niet hangen, na een gewonnen scrum maakten de driekwarten goed gebruik van de situatie en wisten de eerste try voor Phoenix te scoren met 3 tegenstanders aan het shirt. Tot aan de rust bleef Dwingeloo sterk in haar spel en zette de ruststand op 35-7.

Na een pep-talk van de coach was Phoenix helemaal klaar voor de 2 de helft. Phoenix kwam sterker uit de pauze dan ooit te voren, door vele tackles te maken werd het moraal van Phoenix geboost. Meter voor meter wist Phoenix dichter bij de try lijn van Dwingeloo te komen. Door een sterke crash vanuit de voorwaartsen wist Phoenix wederom punten te scoren. Het dominerende spel van Dwingeloo begon terug te komen. Phoenix wist nog een try te scoren, maar dat woog niet op tegen de punten die Dwingeloo op het scorebord wist te zetten.

Tegen het einde van de wedstrijd was Phoenix gebrand op nog één laatste try te scoren. De fly-half van Phoenix die de hele dag al aan kostbare meters had gewonnen, wist Phoenix een line out in de 22 van de te kicken. Na een goede uitgespeelde lijn wist de 2de center van Phoenix de verdediging van Dwingeloo te doorbreken.

Het was Dwingeloo die met goed scrum werk de laatste try van die middag wist te scoren, waardoor een eindstand 72-24 werd gezet. Volgende week speelt Phoenix Thuis tegen The Big Stones uit Havelte kick off 14.30 Sportpark Tuikwerd.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.