DRC Phoenix wint eerste thuiswedstrijd

Met de vakantie nog maar nauwelijks achter de rug stond Phoenix afgelopen zondag alweer voorbereid op eigen veld.
Ditmaal stond de Heerenveense Rugbyclub Feanster op het andere helft van het veld.

De wedstrijd begon sterk vanuit beide kanten, het mocht dan ook wel even duren voordat er de eerste try gedrukt werd.
Door goed werk vanuit de voorwaartsen kregen de driekwarten van Phoenix de mogelijkheid om de verdediging van Feanster te doorbreken, gevolgd met snelle loopactie werd de eerste try gedrukt.
De daaropvolgende conversie werd niet benut.

Phoenix bleef sterk in de scrum en meter na meter werd gewonnen, eenmaal in het 22-meter gebied wist Feanster steeds de bal terug te kicken ver op de helft van Phoenix.
Vanuit deze positie wist Feanster snel gebruik te maken van een penalty terwijl de verdediging van Phoenix hier nog niet klaar voor was.
Een tegen try was dan ook niet meer te stoppen.

Phoenix bleef sterk in de scrum en bracht hiermee de bal stukje voor stukje meer het gebied van Feanster op. Een penalty door Feanster rond de 22-meterlijn werd gebruikt om door de palen te kicken.
Hierbij werd de lat geraakt maar wel gescoord. Hiermee werd de ruststand gezet op 8-5.

De tweede helft bleef Phoenix druk zetten. De vermoeidheid sloeg toe en meerdere onnodige penalty’s werden gemaakt, zowel bij Feanster als bij Phoenix.
Eenmaal dicht bij de trylijn van Feanster, wist Phoenix veel druk te zetten waardoor Feanster fouten begon te maken. Door snel doorpakken wist Phoenix de try te maken.

Tot aan het einde van de wedstrijd bleef Poenix sterk, de laatste actie van de wedstrijd werd gemaakt in het trygebied van Feanster, maar werd na het drukken door Feanster in eigen trygebied beëindigd.
Hiermee bleef de eindstand 13-5 waarmee Phoenix de eerste winst van het seizoen mee te pakken heeft.

Komende zondag 24 september speelt Phoenix thuis tegen de Groningen Studenten.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.