Seizoensafsluiter dominante vertoning

Op zondag 9 april heeft de grootste plattelandsrugbyclub uit de provincie Groningen alweer de laatste wedstrijd van het seizoen 2016-2017 gespeeld. Het ging nog wel ergens om, want hoewel de derde plek de week ervoor verspeeld was, moest er gewonnen worden van R.C. Drachten 1 om de vierde plek niet ook te verspelen. Deze laatste wedstrijd waren er veel Phoenixianen aangetreden om te laten zien wat zij waard zijn; 20 man.
Het weer zat mee en de wedstrijd was er ook één voor in de boeken. Alle facetten van rugby kwamen aan bod. Er werd snel gepast en gecrasht; het was een wedstrijd voor zowel de loper als de beuker. Ongeacht de eindstand was het een genot van een wedstrijd voor de rugbyliefhebber aan de kant.

De eerste helft was Phoenix oppermachtig. Al bij de eerste try liet Phoenix zien dat zij zich goed hersteld hebben van de week ervoor. De vervangende nummer 8 liep snel en hard dwars door de verdedigende linie van de tegenstander heen. De twee try was het de beurt aan een loper; in plaats van er doorheen te lopen, liep hij er met een slimme sidestep omheen. Pas na drie tries kwamen de Friezen met een antwoord. De rust werd uiteindelijk ingegaan met een forse voorsprong van 42-5.

De tweede helft was Phoenix minder overtuigend dan de eerste, maar dat kan te maken hebben gehad met de vijf wissels die zijn gedaan. Er heerste het gevoel dat de wedstrijd al was gespeeld; onmogelijk dat Drachten nog terug zou komen. Blijkbaar werken de Friezen uit Drachten op diesel, want de tweede helft presteerden hun een stuk beter.

Echter, de voorsprong was inderdaad te groot om nog te overbruggen. Hoewel de mannen uit Drachten de tweede helft meer tries dan Phoenix hebben gedrukt was de eindstand 63-29 in het voordeel van de mannen uit de havenstad. Met deze laatste winstpartij in zak eindigt D.R.C. Phoenix op plek vier in de derde klasse heren Noord-Oost seizoen 2016-2017. Onder de stralende zon is dit gevierd met een seizoensafsluitende barbecue; ook dit is Phoenix.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.