Phoenix dapper strijdend tegen koploper

Zondag 19 februari stond voor de rugbyers uit Delfzijl de wedstrijd tegen de Big Bulls uit Almelo op het programma. Big Bulls bezit op dit moment de bovenste plek op de ranglijst. De onderlinge duels staan altijd garant voor veel spanning. Ondanks het missen van een aantal spelers door blessures heeft Phoenix zich kranig geweerd. De voorsprong bij rust kon helaas niet worden behouden maar er kan positief terug gekeken worden op een goede en attractieve pot rugby.

Na het beginsignaal waren beide teams zoekende hoe zij het beste terreinwinst konden boeken. Big Bulls had moeite met de sterke lopers van Phoenix. Door slordigheden ging het balbezit naar de gasten die probeerden via kicks terreinwinst te pakken. Doordat de hoge, verre ballen simpel gevangen werden bleef de druk op de defensie van de Bulls. Enigszins verrassend maar zeker verdiend was daar de eerste try van Phoenix. Vanuit de voorwaartsen werd de bal goed de lijn in gespeeld. Uiteindelijk werd Tim Mollema vrijgespeeld die zijn allereerste try in het rugby wist te drukken. De rugbyers uit Almelo wilden snel antwoorden. Dat leek te gebeuren via een scrum waarin Delfzijl werd weggedrukt. Echter had de laatste Almeloër van de scrum geen controle bij het drukken van de bal en ontsnapte Delfzijl. De tegen-try kwam er wel. Een eerste-rijer van Almelo wist de bal te drukken na een goed uitgespeelde line-out. Het was Phoenix die met een voorsprong de rust in ging. Lex Ronde wist een pass te onderscheppen op eigen helft. Hij stak het veld over en drukte de tweede try van Phoenix. Doordat Albert Kammenga de conversie knap wist raak te schieten stond er een 12-7 score op het bord.

De tweede helft toonde de koploper zijn klasse. Door goed afwisselend aanvallen van Big Bulls via de voorwaartsen en de lijn werd Phoenix uiteen gespeeld. De sterk-tackelende Delfzijlsters konden niet voorkomen dat de gasten op gelijke hoogte kwamen. Kort daarop kwam Almelo op voorsprong. Een lange kick werd niet goed verwerkt door de fullback van Delfzijl. De oplettende flyhalf van Big Bulls onderschepte de bal en kon de voorsprong simpel vergroten. Phoenix had in de opvolgende minuten moeite om de Bulls te stoppen. “De scrummers hadden het zwaar” aldus scrumcaptain Kévin Vos. Bigbulls wist nog twee goed uitgespeelde tries te drukken via hun driekwarten-lijn.

De laatste tien minuten speelden zich af in het 22-meter gebied van Big Bulls. Phoenix had de druk er flink op en wilde nog graag een try scoren. Hun inzet werd beloond in de slotminuut. Via een snel genomen penalty werd over de flank Lennart Boerma bereikt en hij drukte de laatste try van de wedstrijd. Vooruitkijkend staat op 5 maart de thuiswedstrijd tegen Groninger Studenten. Een belangrijke wedstrijd, want verlies betekent dat Phoenix in de gevarenzone komt. Winst kan tot een hogere plek op de ranglijst leiden.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.