Phoenix verliest van Apeldoorn

Zondag 18 december heeft Delfzijlster Rugbyclub Phoenix de laatste wedstrijd van de eerste helft van het seizoen gespeeld tegen The Rams uit Apeldoorn.

Het was een wisselvallige wedstrijd. Phoenix begon sterk en heeft ook de eerste try van de wedstrijd gescoord. Echter, zoals Phoenix wel gewend is, is het de eerste helft niet het sterkere team geweest. De rust is ingegaan met een tussenstand van 29-10.

De tweede helft was Phoenix een stuk sterker. De rugbyers uit Delfzijl begonnen voor elkaar te strijden en echt rugby te laten zien. Phoenix begon scrums te winnen, crash ball te spelen waarbij serieuze meters werden gewonnen en er werden tackles gemaakt waar The Rams niet tegen opgewassen waren. Uiteindelijk zijn door toedoen van de mannen uit de havenstad drie lammetjes uit het veld geruimd. De tweede helft hebben beide teams nog één try gescoord. De eindstand was 34-17 voor The Rams, maar Phoenix is tevreden van het veld gegaan.

De tweede helft was voor Phoenix. In plaats van dat Phoenix onderling begon te kibbelen vond dat deze keer plaats aan de kant van The Rams. De Delfzijlsters vormden een team. Dat biedt perspectief voor de tweede helft van het seizoen.

Nu de feestdagen in en dan 15 januari 2017 aan de bak tegen de mannen van ERC’69 in Enschede.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.