Phoenix laat punten liggen

Zondag, 20 november reisde Phoenix af naar Heerenveen. Met 18 man sterk gingen we een dag vol regen, wind en natuurlijk rugby tegemoet. Verder heeft Jasper Mensinga zijn debuut gemaakt in dienst van drc Phoenix. Heerenveen is geen onbekende voor Phoenix. Uit de eerdere duels tussen de beide ploegen kon je opmaken dat de beide teams aan elkaar gewaagd zijn. En de geschiedenis heeft zich herhaald.

Het was een zware pot waarbij Phoenix goed uit de voeten kon met hun voorwaartsen en daar tegenover de friezen het betere spel speelden met hun driekwarters.
In de eerste 40 minuten van de wedstrijd begon Phoenix hun spel te spelen vanuit hun voorwaarsten. Er werd hard voor elkaar gewerkt en dat kwam met resultaat. Aan het eind van de eerste helft stond Phoenix voor met 14–22.

Ondanks dat Phoenix de eerste helft dominanter was, kwamen de friezen de tweede helft sterk terug. Met de wind in de rug waren de goed spelende driekwarters van Heerenveen, Phoenix te snel af. Hierdoor kon de thuisspelende ploeg al snel een try drukken waardoor de tussenstand erg dicht bij elkaar kwam te liggen. Phoenix bleef goed zijn spel spelen en kon nog altijd vele meters winst maken door opvolgende aanvallen op te zetten vanuit de voorwaartsen maar nu bleven de resultaten uit. Daar tegenover had Heerenveen hun kansen wel goed benut. Ze konden nog enkele keren door de verdediging van Phoenix heen breken en daarbij een eindstand van 35–22 neerzetten.

Zondag 4 december staat het duel ERC’69 – Phoenix in Enschede.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.