Rugbyclub Phoenix gaat strijdend ten onder in Apeldoorn

Zondagochtend is Phoenix afgereisd naar Apeldoorn voor de uitwedstrijd tegen The Rams. De wedstrijd tegen de RAMS in Delfzijl werd gewonnen met 43-3. Waardoor Phoenix met een goed gevoel aan de wedstrijd ging beginnen, helaas viel dit al snel tegen. The Rams waren er op gebrand om een betere pot neer te zetten. Desalniettemin opent Delfzijl de score in de eerste helft. Normaliter heeft Delfzijl altijd veel moeite met de eerste 20 minuten, maar dankzij een fout van The Rams mocht Phoenix een scrum ingooien op 5 meter van de tryline, deze werd sterk uitgevoerd en door snel door te passen werden de eerste 5 punten gescoord door Phoenix.

De eerste helft stond in het teken van veel scrum-werk, welgeteld 16 scrums doet het gemiddelde aardig brengen. Vaak terecht, want er werden te veel fouten gemaakt, waarvan vele onnodig. Phoenix wist de bal in het trygebied van de tegenstander de krijgen maar kon het niet kunnen opvolgen werd de try niet gedrukt. Het laatste speelmoment voor de rust wisten The Rams vele tackles van Phoenix te ontwijken en werd er een try gedrukt. De voorsprong werd genomen door een goed benutte conversie. Ruststand: 7-5.

De tweede helft begon ongelukkig. Direct na de aftrap van The Rams, werd balbezit snel verloren. Snel spel resulteerde in een try voor The Rams. De daarop volgende gescoorde conversie bracht Phoenix verder op achterstand. Phoenix wist wel terrein winst te maken, maar door de vele gemaakte fouten moest Phoenix keer op keer onnodig de terreinwinst weer inleveren. Hoe dichter Phoenix bij de tryline van Apeldoorn kwam, hoe vaker er een penalty werd begaan. Mochten The Rams eenmaal op snelheid komen, dan had Phoenix er grote moeite mee om dit te doen stoppen. Hierdoor werden er meerdere try’s door The Rams gedrukt.

De tijd begon te dringen dat Phoenix verandering moest gaan brengen. Sterk werd er gestreden met de nodige emoties, Phoenix moest de wedstrijd uitspelen met 14 spelers vanwege een blessure en een gele kaart. Het laatste spelmoment kwam Phoenix in balbezit en wist vanuit eigen helft een run te maken naar het trygebied van The Rams. Het eindsignaal werd gegeven waardoor Phoenix de wedstrijd verloor met 26-10.

Volgende week zondag 31 januari 2016 speelt Phoenix in Delfzijl tegen de Pickwick Players uit Deventer.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.