Phoenix houdt het spannend tot de laatste minuten

Zondag 18 oktober werd er op het rugbyveld in sportpark tuikwerd gespeeld tegen de uit eigen provincie, het team van “Groningen”.

Beide teams begonnen de wedstrijd sterk en georganiseerd, waardoor de tryline niet snel werd bereikt.

Het was Phoenix die als eerste met de driekwarten doorbrak en een try scoorde nabij de hoekvlag, de conversie werd hier niet gescoord

Phoenix kreeg er meer zin in en zorgde dat balbezit behouden bleef. Dit doorzettingsvermogen resulteerde in een tweede try van Phoenix, waarbij de conversie gescoord werd.

Phoenix werd te overmoedig door deze grote voorsprong. Door het maken van een aantal fouten achter elkaar stond Phoenix op de tryline te verdedigen. Door een goed uitgespeelde bal van Groningen werd er gescoord.

De eerste helft kwam ten einde met een tussenstand van 12-5.

Voor de toeschouwers was het spannend om de tweede helft te bezichtigen.

Phoenix wist de bal moeizaam naar voren te krijgen, helaas werden er fouten gemaakt waardoor Groningen kon kicken en phoenix de nodige meters daarbij verloor.

Phoenix werd weer dicht bij de tryline geplaatst door Groningen. En benutte deze positie door een try te scoren.

Phoenix stond nog op voorsprong maar voelde de kracht van Groningen toenemen. Een penaltykick op de palen bracht Groningen op voorsprong. Hierdoor werd Phoenix wakker geschud en wist dat er nu punten gescoord moetsen worden om de winst nog te behalen.

Met nog 5 min speeltijd werd er gekozen om de voorsprong te pakken doormiddel van een penaltykick. Dit zou Phoenix op voorsprong moeten zetten maar werd niet gescoord.

Ondanks dat verlies bijna verzekerd was. Werd er in de scrum bal na bal van de tegenstander gewonnen. Door het blijven doorstormen wist de scrum erdoorheen te komen en de voorsprong weer terug te winnen.

Met nog 2 min speeltijd moest Phoenix de rust bewaren om de speeltijd uit te zitten. Maar door een goed gekickte bal van Groningen stond Phoenix direct tegen de tryline aan.

Tot aan het fluitsignaal wist Phoenix stand te houden en werd de winst bezegeld met een score van 17-13.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.