Phoenix gaat er weer met de winst vandoor!

Na de afgelaste wedstrijd van vorige week bij GRSC in Groningen, stond DRC Phoenix zondag klaar om het ver afgereisde DRC the Wild Rovers uit Doetinchem te ontvangen. Het weer was zondag wat mistig waardoor het voor de toeschouwers nogal fris was, maar omdat het windstil was werd het icm de mist snel benouwd voor de spelers op het veld. De voorgaande wedstrijd bij de Wild Rovers was geeïndigd in een gelijkspel, Phoenix had dus nog wat goed te maken.

Zeer gemotiveerd begon Phoenix haar wedstrijd met 20 man, er werd zowel in de scrum als in de driekwarten sterke acties gemaakt. Balbezit werd behouden maar het was moeilijk terrein winst te halen. Na enige terreinwinst kregen de Wild Rovers balbezit en kickte de bal snel vele meters terug. Door de motivatie erin te houden werd Phoenix al snel beloond met haar eerste try die gemaakt werd door Lex Ronde.

Door deze try in de driekwarten konden de scrummers niet achter blijven. Zij maakten sterke scrums en na vele fases werden ook de scrummers beloond omdat hierdoor Lennard Boerma een try kon maken. De scrum had te smaak te pakken en dacht nu zelf een try te maken. Helaas werd de try afgekeurd wegens het niet aanraken van de grond. Niet veel later klonk het fluitsignaal en werd de eerste helft van de wedstrijd bezegeld met een 10-0 voorsprong.

Ook aan de andere zijde van het veld wist Phoenix door te vechten om de winst groter te maken. Door de Wild Rovers op hun eigen helft te houden kon Phoenix de tryline blijven ruiken en drukte dan ook haar derde try.

Phoenix liet hiermee zien dat ze deze wedstrijd willen winnen en bleef dan ook vurig, hierdoor konden de Wild Rovers geen ruimte krijgen en werd elke aanval gestopt door Phoenix. Door deze aanvallen snel te beantwoorden waren de Wild Rovers niet gereed voor een tegenaanval en konden de center spelers van DRC Phoenix een zeer sterke loopactie opzetten, door zich er tussendoor te manouvreren kwam de tryline in zicht. Zo werd door de verdediging van de Wild Rovers gelopen waar Phoenix haar vierde try maakte.

De winst voor Phoenix werd steeds duidelijker, door een kick van de Wild Rovers kwam Mohammed el Hammadi aan de bal die het halve veld over sprint langs de zijlijn. Vlak voor de tryline moet Mohammed de bal afpassen waardoor Phoenix haar laatste try voor de wedstrijd maakte.

Niet kort later werd de wedstrijd ten einde gefloten met een eidstand van 27-0. Volgende week ziet DRC Phoenix een zware wedstrijd tegemoet tegen RC Dwingeloo. Deze wedstrijd wordt zondag 8 februari a.s. gespeeld in Delfzijl.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.