Phoenix hervat competitie met winst en strijd voor kampioenschap

De eerste wedstrijd voor Phoenix na de winterstop is gespeeld. De Big Stones bleek een zware kluif. Men kon zien dat Phoenix in het begin van de wedstrijd nog niet helemaal uit de winterslaap ontwaakt was en de bal kwam daardoor in het begin van de wedstrijd snel dichter bij de trylijn van Phoenix. Hier maakte de Big Stones gebruik van en schoot dankzij een penalty in het nadeel van Phoenix door de palen en werden de eerste punten van de wedstrijd gemaakt.

Al snel kwam Phoenix erachter dat er hard gewerkt moest worden. Slecht overspelen, zorgde voor zeer veel scrums, helaas was de scrum van Phoenix niet op volle sterkte en konden hier niet het krachtige Stones-pack drukken. Door het snel naar achteren transporteren van de bal in de scrum werd de blind-side in stelling gebracht. Hier maakte Erik Kuiper gebruik van en haalde Phoenix van de 0 punten af, de try was zo dicht bij de zijlijn dat de conversie hier niet behaald werd.

Het werd duidelijk dat Phoenix het niet van de scrum moest hebben en werd de bal dan ook vaak in de driekwarten gebracht om terreinwinst te halen. Zo kwam Phoenix dichterbij de tryline van Big Stones en probeerden een paar keer erover heen te komen, maar de voorwaartsen van de Big Stones bleven stand houden en wisten een aantal pogingen te voorkomen. Totdat er een penalty gemaakt werd door de Big Stones waar Patrick Trakzel snel op reageerde, de Big Stones waren hierdoor verrast en konden de try niet meer tegenhouden.

Deze werd later beantwoord door een goede loop actie van de Big Stones en wisten hiermee de driekwarten uit positie te zetten en te doorbreken. Met de stand van 8-10 klonk het fluitsignaal en werd er van kant gewisseld. Met maar 2 punten verschil was alles nog mogelijk en werd de wedstrijd met de minuut spannender.

De spanning was niet voor alle spelers op het veld weggelegd en werden er dan ook veel fouten gemaakt, waardoor de ene scrum na de andere gevormd moest worden. Desondanks dat Phoenix niet sterk in de scrum stond, wist Phoenix wel balbezit te houden. Uit de scrum werd de bal snel naar de wing getransporteerd en wist Niels Bron deze snelheid te behouden. Hij sprintte langs de zijlijn en maakte hier zijn aller eerste try! De conversie moest weer vanaf de zijlijn genomen worden en werd niet behaald.

Niet veel later werd er aan de andere zijde van het veld dezelfde loop actie ingezet waardoor Lennart Boerma een try voor Phoenix maakte. Hier werd de eindstand gemaakt en gaat Phoenix met de volle 5 punten terug naar Delfzijl en doet hiermee nog volop mee voor de kampioenschap van de derde klasse.

Volgende week 25 januari speelt DRC Phoenix uit, in Groningen tegen GSRC.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.