DRC Phoenix – RC Groningen 2 14-12-2014

Met nog een laatste wedstrijd op het programma afgelopen zondag kon van te voren al gezegd worden dat Phoenix dit seizoen uitstekend presteert. Tegen Groningen 2 werd op volle sterkte aangetreden en vanaf het startsignaal stond maar één ding voorop en dat was winnen.

Waar de snelle jongens in de lijn zeker moeite hadden in de beginfase en diverse fouten maakten kon dit zeker niet gezegd worden over de voorwaartsen. De sterke mannen in de scrum speelde allen een uitstekende wedstrijd. Door constant de verdediging van Groningen onder druk te zetten werden de Stadjers steeds weer diep op hun speelhelft terug gedrongen. De eerste tries voor Phoenix werden dan ook door de voorwaartsen gedrukt. Erik Kuiper en Joffrey Ramos zetten de thuisploeg op voorsprong. Dit goede voorbeeld werd snel gevolgd door de snelle jongens in de lijn. Lennart Boerma wist op snelheid een gat te vinden in de verdediging. De scrummers gaven scrum- half Patrick Trakzel ook nog eens de gelegenheid om zijn try voor Phoenix te scoren. Met een ruime voorsprong van vier tries gingen beide teams de rust in. Phoenix bracht enkele verse krachten in en mede hierdoor kon men Groningen blijven bestoken met diverse aanvallen. Groningen moest alle zeilen bijzetten om niet direct in de beginfase van de tweede helft overlopen te worden door de thuisploeg. Echter wisten de Stadjers met kunst en vliegwerk de schade te beperken. Halverwege de tweede helft bleken de gaten voor Groningen te groot te worden. Hiervan wist Phoenix te profiteren. Lennart Boerma scoorde zijn tweede try van de middag en Rolf Oosterhuis dook tussen twee verdedigers door over de try lijn. Groningen wist zich echter snel te herstellen en drukte Phoenix zowaar diep terug op de eigen speelhelft. Doordat enkele tackels gemist werden wist Groningen de eer te redden en een keurige en verdiende try te drukken. De daarop volgende conversie werd eveneens keurig raak getrapt. Het slotakkoord was echter weer voor Phoenix. Exemplarisch voor de wedstrijd was de try van Jesse Oosten. Goede samenwerking in de voorwaartsen zorgde voor opeenvolgende aanvalsgolven. Uiteindelijk was het Jesse Oosten die in stelling gebracht werd en door medespelers door enkele tackles heen gedrukt. Met een uiteindelijk een keurige 37 – 7 overwinning kunnen de mannen van Phoenix genieten van de feestdagen. Phoenix bevindt zich momenteel op een keurige derde plek op de ranglijst. Zondag 18 januari staat de eerste competitiewedstrijd op het programma na de winterstop. Dan moet er in Havelte gestreden worden tegen de Big Stones.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.