The Pickwick Players 2 – DRC Phoenix 07-12-2014

Na een overwinning met dikke cijfers in het voorgaande weekend stond voor het eerste team van Phoenix de uitwedstrijd tegen de Pickwick Players 2 op het programma. De verre reis naar Deventer verliep zonder problemen maar met een iets kleinere selectie als in de voorgaande weken begon Phoenix aan de wedstrijd.

Vanaf het startsignaal was duidelijk dat Phoenix maar voor één ding naar Deventer was vertrokken en dat was winnen. Of de lange reis de Delfzijlsters minder scherp had gemaakt was niet duidelijk maar toch werden er vele fouten gemaakt waardoor het spel een rommelig beeld kreeg. Ook de thuisploeg maakte veelvuldig technische fouten en scores bleven lang uit. Echter was het uiteindelijk Lex Ronde die door Lennart Boerma in stelling werd gebracht. Ronde wist een tweetal verdedigers te passeren en de eerste try voor Phoenix te scoren. De Delfzijlsters lieten de thuisploeg niet in de wedstrijd komen en vanaf de kick- off ging men voorwaarts. Een verre kick kon door de full- back van de thuisploeg niet goed verwerkt worden en belandde pardoes bij Merijn Brouwer in de handen. Deze bedacht zich geen seconde en stoomde op volle snelheid de try lijn over. Doordat beide conversie gemist werden was had Phoenix een krappe voorsprong van 0 – 10 in handen. De stand bleef tot diep in de tweede helft op het scorebord staan. Het was uiteindelijk een mooie combinatie tussen Dennis Velthuis en Lex Ronde die Martin Brouwer in staat stelde een derde try voor Phoenix te scoren. Om in rugby aanvallend spel te promoten wordt bij het scoren van vier tries of meer, een extra punt in de competitiestand toegekend. Voor Phoenix zijn deze punten van groot belang om haar positie in de top van de 3e klasse te versterken. De slotfase van de wedstrijd gaf Phoenix nog volgas om een vierde try te scoren. Een line- out van de thuisploeg gaf Phoenix de gelegenheid om de baldragers constant onder druk te houden. Uiteindelijk probeerde men met een kick onder de druk uit te komen maar de bal bleef in het try gebied liggen. Dit bleek een koud kunstje voor Lennart Boerma die de belangrijke vierde try wist te drukken. De thuisploeg probeerde toch nog wat terug te doen met een laatste offensief. Een goed opgezette aanval leek veelbelovend. Een keurige tackle van debutant Bart- Jan Wezeman wist de aanval echter in de kiem te smoren en Phoenix kon een 0 – 22 overwinning bijschrijven. Volgende week staat de laatste wedstrijd op het programma voor de winterstop. Op zondag 14 december zal er dan om 14:00 uur gespeeld worden tegen RC Groningen 2, een heuse derby!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.