DRC Phoenix – RC de Wrotters 30-11-2014

 

Na de uitstekende prestatie van een week eerder waar koploper Drachten werd verslagen stond voor de mannen van Phoenix nu de nummer laatst van de ranglijst op het programma namelijk rugbyclub de Wrotters uit Gorredijk. Beide ploegen bleken elkaar goed te kennen want lange tijd bleef het spel op en neer golven. Toch was het Phoenix die op beslissende momenten toesloeg. Twee snel opeenvolgende tries van Lex Ronde en Rolf Oosterhuis gaven de thuisploeg een mooie voorsprong. De Wrotters liet het hier niet bij zitten en probeerde Phoenix onder druk te zetten. Echter wist de thuisploeg in de tegenaanval genadeloos toe te slaan. Toen de rust aanbrak en de kruitdampen optrokken stond er al een riante voorsprong op het scorebord van maar liefst vijf tries tegen nul. Phoenix bracht in de rust een aantal frisse krachten waardoor de Wrotters maar moeizaam de verdediging gesloten kon houden. Uiteindelijk werd de ban compleet gebroken met nog vijf tries. Lex Ronde bracht zijn totaal op zes tries en Jesse Oosten, Lennart Boerma en Patrick Trakzel scoorden ieder één try. Tegen het einde van de wedstrijd wisten de Wrotters toch nog de eer te redden door een keurige try te scoren. Met een uitslag van 62 – 5 zochten beide teams de warme douches op.

Foto’s volgen!!

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.