RC Drachten – DRC Phoenix 23-11-2014

Phoenix verrast vriend en vijand

 Na een rustweekend stond voor Phoenix dit weekend de uitwedstrijd tegen Drachten op het programma. Drachten bezet momenteel de eerste plek in de competitiestand en lijkt hard op weg naar een kampioenschap. Vorig jaar was dit ook zo, echter ging het toen in de slotfase van de competitie net mis.

Phoenix was op volle sterkte afgereisd en onder goede omstandigheden werd de wedstrijd begonnen. Het weekend rust leek de voorwaartsen in de scurms en line- outs goed gedaan te hebben. Phoenix was de eerste helft superieur met de voorwaartsen en vooral daardoor had Phoenix het initiatief compleet in handen. Het was uiteindelijk na een tien minuten spelen dat Phoenix de overmacht in punten uitdrukte. Hooker Joffrey Ramos wist de laatste meter naar de try- lijn te overbruggen door zich tussen een kluwen van verdedigers te wurmen. Daar bleef het niet bij. Wederom sterk scrumwerk van de Delfzijlsters gaf het belangrijke balbezit. De snelle jongens in de lijn wisten nu wel een gat te vinden en door goed gebruik te maken van zijn snelheid was het uiteindelijk Lennart Boerma die twee verdedigers wist te passeren en het krachtsverschil verder uit te drukken in punten op het scorebord. De Delfzijlsters roken bloed en lieten Drachten geen moment in de wedstrijd komen. Het gehele team bleef Drachten onder druk zetten en dit gaf snel het gewenste resultaat. Op identieke wijze als zijn eerste try, wist Joffrey Ramos zijn tweede try van de middag te scoren. Hierdoor kwam Phoenix op een 0 – 19 voorsprong. In de slotfase van de eerste helft wist Drachten zich toch nog te herpakken. Er was uiteindelijk een verdedigende fout van Phoenix voor nodig om de eerste score voor de thuisploeg op het scorebord te krijgen. Onder druk werd de bal niet goed weg getrapt en Drachten wist hier, door goede support, direct van te profiteren en de ruststand op 7 – 19 te brengen.

Na de korte rust ging het kort gelijk op. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht waarbij voor elke meter hard werd gevochten. Het was door wederom een slordigheid bij Phoenix dat Drachten in het zadel hielp. Diep op de eigen helft werd tactisch de verkeerde keuze gemaakt en na een aantal spelfasen wist Drachten dit goed af te straffen. Doordat ook nu de conversie werd benut was de spanning terug in de wedstrijd doordat de voorsprong geslonken was tot vijf punten, 14 – 19. Phoenix wist dat het weer moest gaan spelen zoals de beginfase van de wedstrijd en zo geschiedde. Drachten werd ver terug gedrongen en moest vaker aan de noodrem trekken. Een van de toegekende penalties werd door Albert Kammenga succesvol raak getrapt wat de hard nodige extra drie punten opleverde. De wedstrijd werd uiteindelijk helemaal beslist door de vierde try van Phoenix. Scrum- half Patrick Trakzel bracht fly- half Rolf Oosterhuis in stelling. Laatsgenoemde wist tussen twee verdedigers door te breken en teamgenoot Lex Ronde in staat te stellen om te scoren. Met een keurige 14 – 29 overwinning wisten de Delfzijlsters dit weekend voor de grootste schok in de derde klasse te zorgen. Doordat Drachten nu ook een wedstrijd heeft verloren is de spanning in de top van de ranglijst weer volledig terug. Phoenix is terug te vinden op een hele keurige derde plek die ze hoopt te verstevigen komende week. Dan speelt men op 30 november om 14:00 uur thuis tegen RC de Wrotters op sportpark Tuikwerd.

Foto’s RC Drachten – DRC Phoenix 23-11-2014

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.