DRC Phoenix – RC Zwolle 09-11-2014

Sportpark Tuikwerd blijft onneembare vesting

Na een ruime nederlaag in Dwingeloo stond dit weekend voor de mannen van Phoenix de thuiswedstrijd tegen rugbyclub Zwolle op het programma. Zwolle is na een verblijf van een flink aantal jaren in de tweede klasse weer terug in de derde klasse. Met een ervaren ploeg als tegenstander stond het jonge Phoenix dus een flinke klus te wachten.

Onder schitterende weersomstandigheden zagen de vele toegestroomde supporters een mooie en harde pot rugby. Waar Zwolle de overhand had in de scrum was het Phoenix die veel dreigender was in de drie kwarten. De beginfase was zeker voor Phoenix. Zwolle moest alle zeilen bijzetten om de verdediging dicht te houden. Het was uiteindelijk een snel genomen penalty halverwege het veld wat de verdediging van Zwolle verraste. De snelle mannen in de lijn wisten het overtal goed uit te spelen en uiteindelijk was het Peter Klont die keurig de eerste try voor Phoenix wist te drukken. De conversie werd keurig benut door Albert Kammenga. Phoenix bleef Zwolle op de huid zitten. De snelle jongens in de lijn sneden als een warm mes door boter en het was een kwestie van tijd voordat de volgende score zou komen. Een uitstekende line- out waar Erik Kuiper en Joffrey Ramos zich onderscheidden gaf fly- half Rolf Oosterhuis de mogelijkheid om twee verdedigers van zich af te schudden en Lex Ronde in stelling wist te brengen. Ronde wist op volle snelheid de laatste verdedigers af te schudden en Phoenix een 12 – 0 te bezorgen. Dit was eveneens de ruststand.

De tweede helft kende een gelijk spelbeeld. Zwolle was een aantal malen dreigend echter was het Phoenix die wel het verschil wist te maken. Keurige tries van Patrick Trakzel, Dennis Velthuis en Lex Ronde gaf Phoenix een ruime voorsprong. Phoenix vergat toen door te drukken. Zwolle rook bloed en nam het initiatief volledig over. Een drietal snelle tegen tries gaf Zwolle weer hoop. Echter was het Phoenix die in de slotfase zich wist te herpakken. Met een laatste offensief werd het verschil weer duidelijk gemaakt. Lennart Boerma wist de score uiteindelijk op 34 – 19 te brengen en dit was een goede weergave van de krachtsverhoudingen. Voor Phoenix staat over twee weken een echte krachtproef op het programma. Dan is de uitwedstrijd tegen RC Drachten dat momenteel de eerste plaats bezet in de derde klasse. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 30 november tegen RC de Wrotters uit Gorredijk.

Foto’s DRC Phoenix – RC Zwolle 09-11-2014

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.