RC Dwingeloo 1 – DRC Phoenix 02-11-2014

Phoenix verliest in Dwingeloo

Zondag stond voor Phoenix een pittige uitwedstrijd op het programma tegen rugbyclub Dwingeloo. Dwingeloo is vorig jaar enigszins verrassend gedegradeerd uit de tweede klasse en heeft dus veel ervaring op een niveau hoger. Onder goede omstandigheden begonnen beide teams op volle sterkte de strijd.

Vanaf de beginfase was het duidelijk dat voor Phoenix een zware pot op het programma stond. Dwingeloo was vooral in de voorwaartsen erg sterk en de scrum van Phoenix had het erg zwaar. Het hoge tempo van de thuisploeg gaf de defensie van Phoenix weinig mogelijkheden om te reorganiseren en al snel keken de mannen uit Delfzijl tegen een achterstand aan. De beginfase bleef vooral Dwingeloo wat de klok sloeg. Echter wist Phoenix langzaam maar zeker onder de druk uit te komen. Een aantal malen stond Phoenix in een goede aanvalsstelling echter door goed verdedigen van de thuisploeg wist Phoenix dit niet uit te buiten.

De tweede helft had een soortgelijk spelbeeld. Phoenix wist met keihard werken af en toe in scoringspositie te komen. Echter door het ontbreken aan platform en continuïteit wist men dit niet uit te buiten. Dwingeloo wist met een aantal tempoversnellingen op de juiste momenten het verschil te maken. De enige punten die Phoenix op het bord wist te zetten was een succesvolle penalty kick. Met een 34 – 3 nederlaag werd uiteindelijk huiswaarts gekeerd. Voor Phoenix staat volgend weekend de volgende kampioenskandidaat op het programma. Dan zal op sportpark Tuikwerd om 14:00 uur gespeeld worden tegen RC Zwolle 1.

Foto’s RC Dwingeloo 1 – DRC Phoenix 02-11-2014

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.