DRC the Wild Rovers – DRC Phoenix 26-10-2014

Phoenix nog altijd ongeslagen

 Waar de meeste mensen nog genoten van het extra uurtje slaap waren de mannen van Phoenix alweer vroeg op pad. Dit weekend stond de uitwedstrijd tegen de Wild Rovers in Doetinchem op het programma. Onder goede omstandigheden begon de wedstrijd die uiteindelijk op het scherpst van de snede werd gespeeld. Beide teams begonnen afwachtend waardoor het spel op en neer golfde. Voor de toeschouwers ontstond een schitterende harde rugby wedstrijd. Door de zeer gelijk opgaande wedstrijd zochten beide ploegen de grenzen steeds verder op maar werden niet of zelden overtreden.

Het was uiteindelijk de thuisploeg die het eerste gaatje in de verdediging van Phoenix wist te vinden. Na langdurig verdedigen op de eigen helft wist Phoenix de snel op elkaar volgende aanvalsgolven niet meer te stoppen en moest men een 5 – 0 achterstand weggeven. Na de rust bleef Phoenix aandringen om de wedstrijd te kantelen. Het was uiteindelijk een scrum van de Wild Rovers die gewonnen werd door Phoenix wat plotseling balbezit gaf. Enigszins verrast wist de thuisploeg de ontstane ruimte niet te dichten. De jonge snelle lijn van Phoenix wist uiteindelijk Lennart Boerma vrij te spelen die de gelijkmakende try scoorde. De daarop volgende fase waren de Wild Rovers toch even de organisatie kwijt. Het spel ging weer op en neer. Bij een snel genomen ingooi van de Wild Rovers was het plotseling Lex Ronde die de bal in zijn handen gegooid kreeg en zich niet bedacht. Met een indrukwekkende sprint over meer dan het halve veld stond Phoenix zomaar met 5 – 12 voor doordat de conversie nu wel succesvol genomen werd door Albert Kammenga. De wedstrijd ging langzaam maar zeker de slotfase in. De thuisploeg drong Phoenix zeer ver terug en er werd door beide teams hard gestreden om elke centimeter. Harde tackles van onder andere Steven Zigterman en Lex Ronde wisten vele aanvallen tot staan te brengen. Het was echter in de laatste seconden dat Phoenix toch moest capituleren. De thuisploeg wist een tweede try te scoren en ook de conversie succesvol te nemen. Teleurgesteld maar wel terugkijkend op een goede wedstrijd keerden de mannen van Phoenix met een 12 – 12 gelijkspel huiswaarts. De volgende wedstrijd is zondag 2 november uit tegen Dwingeloo 1 om 14:30 uur.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.