DRC Phoenix – GSRC 1 19-10-2014

Phoenix overdonderd Groninger studenten

Phoenix speelt tot op heden een zeer succesvol seizoen. Het is na vier wedstrijden nog steeds ongeslagen, echter komen elk weekend steeds sterkere tegenstanders. Dit weekend stond de thuiswedstrijd tegen de Groninger studenten op het programma. Voor Phoenix is deze wedstrijd toch altijd een zeer lastige omdat de jonge fitte ploeg van de Studs vaak aanvulling heeft van goede spelers uit het buitenland.

Phoenix was op volle sterkte dit weekend en onder toeziend oog van een fanatieke schare toeschouwers begon onder goede omstandigheden de wedstrijd. De beginfase was van beide partijen nogal aftasten. Phoenix wist de Studs echter wel terug te dringen op de eigen helft. Na een klein kwartier spelen was het opeens Phoenix wat alle remmen losgooide. Verdedigend een aantal zware tackles makend gaf plotseling de overhand. De sterke mannen van de voorwaartsen hadden in het scrumwerk de overhand en dit gaf de snelle jongens een goed platform. Door afwisselingen in de aanvalstactiek wist Phoenix in korte tijd drie tries te scoren, allemaal gedrukt door Lex Ronde. Doordat de conversies ook allemaal benut werden door Albert Kammenga stond er 21 – 0 stand op het scorebord en met die stand gingen ook beide ploegen de rust in.

Kort na rust was er door een aantal fouten van de thuisploeg de Studs die plotseling in de wedstrijd kwamen. Phoenix stond minuten lang op de eigen try lijn te verdedigen maar door keihard te werken kwam men langzaam maar zeker onder de druk uit. Sterk loopwerk van de voorwaartsen Frank Ronde en Mohammed el Hammadi bracht Phoenix plotseling in een goede aanvalspositie. De daarop volgende aanvalsfase was het Patrick Trakzel die de vierde try wist te drukken. Phoenix leunde daarna weer even achterover en werd direct verrast. Een slim snel genomen penalty werd uiteindelijk keurig uitgespeeld en met een try beloond. Phoenix was direct weer wakker en de wedstrijd werd uiteindelijk beslist met nog twee extra tries van Lennart Boerma en debutant Nick Boersma. Met een eindstand van 36 – 5 kon met terugkijken op een keurige wedstrijd. Door deze overwinning legt Phoenix beslag op een zeer verrassende tweede plek op de competitieranglijst. Volgend weekend staat de zware uitwedstrijd tegen de Wild Rovers in Doetinchem op het programma.

Foto’s DRC Phoenix – GSRC 1

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.