DRC Phoenix – RC the Big Stones 05-10-2014

Phoenix blijft ongeslagen

Na de onbesliste derby tegen Groningen 2 een week eerder stond dit weekend de belangrijke thuiswedstrijd tegen de Big Stones op het programma. De Big Stones uit Havelte is een ploeg waar Phoenix de laatste jaren veel moeite mee heeft maar toch vaak weet te winnen.

Onder goede speelomstandigheden werd de wedstrijd begonnen. De supporters van beide teams zagen een evenwichtige openingsfase. Het spel speelde zich veel op en rond de middellijn af. Het was echter de thuisploeg Phoenix die de eerste speldenprikjes uitdeelde en hier en daar gaatjes wist te vinden. De Big Stones wisten door sterk verdedigend werk keer op keer de problemen kundig op te lossen. Phoenix bleef echter aandringen. Het was uiteindelijk een goed uitgespeelde aanval in de driekwarten waar de goed ingeschoven full- back Albert Kammenga een man meer situatie wist te creëren en uiteindelijk de eerste try van de wedstrijd wist te scoren. De Big Stones probeerden hier wat tegenover te stellen echter was het Phoenix die zou gaan scoren. Een line- out in het 22 meter gebied van de Big Stones werd overgenomen door de springer Erik Kuiper. Goede support van de voorwaartsen op elkaar stelde uiteindelijk Joffrey Ramos in staat zijn eerste try van zijn carrière te scoren. Met de 10 – 0 tussenstand gingen beide ploegen de rust in.

Waar Phoenix de eerste helft een overwicht had waren het de Big Stones die in de tweede helft voor meer gevaar zorgden. Onrust in de onderlinge communicatie van Phoenix versterkte dit nog meer. Lange tijd wist Phoenix scores te voorkomen. Halverwege de tweede helft wisten de Stones door een line- out op vijf meter van de try lijn een push- over try te scoren. Het was daarna echter Phoenix die op jacht ging naar een volgende score. Diverse malen was men zeer dichtbij en de verdediging van de Stones kraakte, maar begaf het niet. Ook de kickers van Phoenix waren niet in vorm en dus bleef de stand op 10 – 5 staan. Hierdoor wist Phoenix weer te winnen en belangrijke punten bij te schrijven op de ranglijst. Zondag 19 oktober speelt Phoenix haar volgende thuiswedstrijd om 14:00 uur tegen de Groninger studenten op sportpark Tuikwerd.

Foto’s DRC Phoenix – RC the Big Stones 05-10-2014

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.