RC Groningen 2 – DRC Phoenix 28-09-2014

Phoenix en Groningen in evenwicht

Voor de mannen van rugbyclub Phoenix stond dit weekend de derby tegen Groningen 2 op het programma. Deze uitwedstrijd is altijd een zeer lastige en spannende en dus zou een overwinning zeer welkom zijn.

Beide ploegen waren met een sterke formatie aan de wedstrijd begonnen en de beginfase begon de thuisploeg Groningen 2 zeer sterk. Phoenix was blijkbaar nog niet helemaal wakker want een aantal eerste tackles werden gemist. Hierdoor kwam Phoenix al snel met de rug tegen de muur te staan. Echter met hangen en wurgen bleef de beginstand 0 – 0 op het scorebord staan. Phoenix herpakte zich snel en begon zelf de thuisploeg steeds verder onder druk te zetten. Bij een uitval van Groningen op de middellijn was het plotseling Lex Ronde die de bal wist te roven en er als een speer vandoor ging. Door zijn sterk loopwerk wisten de Stadjers hem niet meer te achterhalen. Doordat de conversie helaas gemist werd door Albert Kammenga bleef de voorsprong beperkt tot 5 punten. Phoenix wilde de Groningers niet onder de druk weg laten komen. Men bleef aandringen en er was veelvuldig balbezit diep op de helft van de thuisploeg. Echter door kleine foutjes en sterk verdedigend werk van Groningen bleven scores uit. Bij een spaarzame uitval van de thuisploeg was het echter wel raak. De derde rij van Phoenix kwam te langzaam los waardoor een aantal tackles gemist werden. Goed loopwerk van de thuisploeg bracht de tussenstand op 5 – 5 doordat ook de kicker van Groningen de conversie miste. Dit was eveneens de ruststand.

Waar in de eerste helft Phoenix een overwicht had, was het de tweede helft Groningen die iets meer balbezit had en Phoenix terugdrong. Een goed opgezette aanval van de thuisploeg zette een aantal verdedigers op het verkeerde been en een tweede try van de thuisploeg was een feit. Ook de conversie werd benut. Phoenix stond hierdoor op achterstand, 12 – 5. Groningen bleef aandringen en Phoenix moest in de verdediging. Door een goede samenwerking tussen Lennart Boerma en Lex Ronde wist de laatst genoemde balbezit te heroveren wat de thuisploeg compleet veraste. Ook nu wist hij na een lange sprint de tweede try van de middag te scoren voor Phoenix. De conversie werd nu benut door Albert Kammenga en bracht de ploegen weer op gelijke hoogte.

De slotfase bleef enorm spannend. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en scores bleven uit. Beide ploegen gaven alles en dat na het laatste fluitsignaal meerdere spelers naar de grond zakten van vermoeidheid was een goede weerspiegeling van de energie die in de wedstrijd was gestoken. Met een 12 – 12 eindstand konden beide ploegen 2 belangrijke punten voor op de ranglijst bijschrijven. Voor Phoenix staat volgend weekend de belangrijke thuiswedstrijd tegen de Big Stones op het programma. Aanvang 14:00 uur op sportpark Tuikwerd.

Foto’s Groningen 2 – DRC Phoenix 28-09-2014

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.