DRC Phoenix – RC the Pickwick Players 2 21-09-2014

Rugbyclub Phoenix nestelt succesvol

Na de keurige overwinning een week eerder, stond dit weekend de eerste competitiewedstrijd op sportpark Tuikwerd op het programma. Tegenstander deze middag waren de Pickwick Players 2 uit Deventer. Deze ploeg wist zich vorig jaar net als Phoenix keurig te handhaven in de derde klasse. Voor Phoenix was het duidelijk dat een goed resultaat van groot belang was in de strijd om lijfsbehoud.

De eerste tien minuten waren zeer gelijk opgaand. Beide partijen waren elkaar aan het aftasten om te kijken waar de kansen lagen. De scrum van Phoenix stond flink onder druk. Door wederom een aantal afwezige spelers moesten aanpassingen gedaan worden en men was nog niet goed op elkaar ingespeeld. Wel werd snel duidelijk dat bij de snelle jongens de kansen lagen. Ondanks grote druk op de scrum van Phoenix wist men de snelle jongens aan het werk te zetten. Een kick van de fly- half van Phoenix achter de verdediging van Pickwick Players konden de mannen uit Deventer met veel moeite in het eigen try gebied drukken. Hierdoor ontstond er een vijf meter scrum. De bal werd goed doorgespeeld en door de goede support wist men na elke tackle weer een medespeler te vinden. Het was uiteindelijk Lex Ronde die zijn eerste try van de middag scoorde. De conversie die genomen moest worden vijf meter van de zijlijn, werd succesvol genomen door Rolf Oosterhuis. Enige tijd ging het spelbeeld gelijk op. Beide ploegen wisten elkaar lang in bedwang te houden. Toch was het uiteindelijk de scrum- half van Phoenix die snel een penalty nam, om de verdediging liep en de tweede try van de middag te scoren. De ploeg uit Deventer probeerde Phoenix onder druk te houden. Phoenix werd ver teruggedrongen op de eigen helft. Echter bij een cruciale line- out was de springer Jo van Zeebroeck die de bal wist te stelen. Het plotselinge balbezit gaf Phoenix de ruimte. Door een kick achter de verdediging van fly- half Oosterhuis wist Lex Ronde zijn tweede try van de middag te scoren. Vlak voor rust wisten de gasten daar nog wel wat tegenover te stellen. Door een overtreding van de thuisploeg werd door de goed fluitende scheidsrechter een penalty toegekend. Besloten werd om deze op de palen te kicken. De kicker van de gasten bleek uit goed hout gesneden en met een tussenstand van 19 – 3 gingen beide teams de rust in.

Na rust bleek Phoenix beter in staat de scrums in bedwang te houden. Dit gaf meer ‘platform’ om aanvallen op te zetten en dat kwam al snel tot uiting op het scorebord. Er werden diverse tries gescoord door Rolf Oosterhuis, Martin Brouwer en ook wederom Lex Ronde. Laatst genoemde wist een persoonlijke productie van zes tries te halen. De snelle mannen in de lijn hadden wanneer ze scherper bleven spelen zeker meer tries kunnen drukken. Diverse malen wisten de sterke mannen van de voorwaartsen een goed aanvalsplatform te creëren. Echter doordat een aantal keren een laatste pass niet goed aankwam gingen door deze kleine slordigheden scoringsmogelijkheden verloren. Echter met een ruime 57 – 3 overwinning kan gerust gesproken worden over een zeer goede start op het nieuwe nest van de rugbyclub. Volgende week staat de derby in Groningen tegen Groningen 2 op het programma. Eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 5 oktober om 14:00 uur op sportpark Tuikwerd.

Foto’s – met dank aan Tirza Boerma

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.