RC de Wrotters – DRC Phoenix 14-09-2014

Na een drukke zomer waarin DRC Phoenix verhuisd is naar sportpark Tuikwerd en het 40 jarig jubileum werd gevierd stond afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd weer op het programma. De Delfzijlsters moesten aantreden in Gorredijk tegen RC de Wrotters. De Wrotters speelt als promovendus in de 3e klasse en was in tegenstelling tot Phoenix op volle sterkte. Bij Phoenix ontbraken vanwege uiteenlopende redenen een aantal vertrouwde gezichten en enig gepuzzel was dan ook nodig om de juiste opstelling te vinden.

De grotendeels jonge ploeg heeft dit jaar in de 3e klasse een aardige kluif aan het behalen van de doelstelling, namelijk een plek in de veilige middenmoot. Echter zit er zeer veel potentie in de ploeg en de beginfase van de wedstrijd had Phoenix een klein veldoverwicht. Het hele team zette goed druk op de thuisploeg en bij de voorwaartsen was het vooral Merijn Brouwer die als drijvende kracht de Wrotters veel hoofdbrekens bezorgde. Na een rommelig verlopen line- out was het plotseling Frank Ronde die met de bal in hand een aantal verdedigers voorbij glipte voordat hij uiteindelijk een halt werd toegeroepen. Snel spel van scrum- half Patrick Trakzel gaf de snelle jongens in de lijn het momentum wat ze nodig hadden en Peter Klont wist de eerste try van het seizoen te scoren. Albert Kammenga wist de conversie ook te benutten waardoor Phoenix een voorsprong van 0 – 7 nam. Phoenix hield echter niet op. Door weer goede pressie werd een drietal fouten afgedwongen en viel uit het niets de bal los in het try gebied. Merijn Brouwer liet zich deze kans niet ontgaan en drukte de tweede try voor Phoenix. Enigszins tot verrassing van velen stond er zowaar een 0 – 12 tussenstand op het scorebord. De Wrotters namen toen het initiatief over. Men zette een aantal goede aanvallen op en Phoenix werd ver op de eigen helft terug gedrongen. Lang hield Phoenix stand echter moest men door een aantal kleine overtredingen veel terrein prijsgeven. De Wrotters wisten vlak voor rust nog een try te scoren. Met nog een paar minuten op de klok ging de thuisploeg op jacht naar de gelijk makende score voor rust. Phoenix werd weer ver teruggedrongen en er moest voor de rust nog een line- out genomen worden door de Wrotters op tien meter van de try lijn van Phoenix. Echter wist Erik Kuiper deze bal te winnen waardoor Phoenix met een voorsprong de rust in ging.

De tweede helft was in de beginfase zeer gelijk opgaand. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en gaven elkaar geen centimeter cadeau. Het spel speelde zich wel voornamelijk af op de helft van de Wrotters maar tot echte scoringskansen kwam het nog niet. Totdat twee tries van fly- half Rolf Oosterhuis de ban brak. Gorredijk was even de kluts kwijt en in de slotfase wist de na lang blessureleed teruggekeerde Merijn Brouwer zijn tweede try van de middag te maken. De hard werkende Lex Ronde wist eveneens zijn eerste try van het seizoen te scoren. Met een ruime overwinning van 5 – 38 wisten de Delfzijlsters de belangrijke 5 wedstrijdpunten binnen te slepen en doet men goede zaken op de ranglijst.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.