DRC Phoenix – RC Groningen 2 09-03-2014

Phoenix behaalt overwinning en lijfsbehoud

Voor de kerels van DRC Phoenix stond dit weekend de inhaalwedstrijd op het programma tegen RC Groningen 2. Phoenix zou bij een overwinning in deze derby tegen de Groningers zeker zijn van handhaving in de derde klasse. Van begin af aan was duidelijk dat Groningen hier niet zomaar aan mee ging werken want men was met een zeer grote selectie naar Delfzijl gekomen.

Onder het genot van een stralend zonnetje konden de supporters kijken naar een zeer spannende maar ook vooral harde pot rugby. De scrum van Phoenix had een zware middag mede door de afwezigheid van een aantal spelers, echter wist men met vereende krachten stand te houden. De beginfase was zeker voor Groningen. Phoenix begon te slap en misten te veel eerste tackles. Hierdoor werd men diep terug gedrongen op de eigen helft. Een try van de gasten werd afgekeurd vanwege een voorwaartse pass. Dit was voor Phoenix wel het moment dat men wakker werd. De defensie werd gesloten en langzaam maar zeker werd er steeds meer terrein gewonnen. Goed werk van de voorwaartsen leverde de snelle jongens in de lijn een goede aanvalspositie op. De verdediging van Groningen liep heel snel op, echter wist de fly- half van Phoenix de bal met een kick over de verdediging te plaatsen. Met enige geluk wist de goed jagende Lex Ronde de stuiterende bal op te pikken en over de try lijn te duiken. Full- back Albert Kammenga wist de conversie eveneens te benutten en hoewel de krachtverschillen miniem waren stond er toch een mooie voorsprong van 7 – 0 op het scorebord. Dat de krachtsverschillen miniem waren deze middag bleek al snel. Groningen wist binnen vijf minuten de stand weer gelijk te trekken en het moet gezegd worden dat dit niet onverdiend was. Met deze stand van 7 – 7 gingen beide ploegen ook de rust in.

De tweede helft had een identiek spelbeeld. Groningen leek de boel organisatorisch beter voor elkaar te hebben, echter wist Phoenix dit ruimschoots te compenseren met onvermoeibare vechtlust. Met een snel genomen penalty wist scrum- half Patrick Trakzel de snelle jongens in de lijn aan het werk te zetten. De daardoor ontstaande man meer situatie werd goed uitgespeeld door Rolf Oosterhuis en Tjark Kreuijer waardoor Lex Ronde zijn tweede try van de middag wist te scoren. Met deze voorsprong ontstond er een spannende eindfase. Door als team keihard voor elke meter te knokken wist Phoenix de vele aanvallen van Groningen onschadelijke te maken. Flankers Jesse Oosten en Mohammed el Hammadi vielen hierbij in positieve zin op. Oosten maakte diverse snoeiharde tackles en El Hammadi speelde als een stofzuiger door alle losse ballen op te pakken en Groningen onder constante druk te houden. Typerend voor de intensiteit van de thuisploeg was wel de scoringskans van de Groningers die op het laatste moment voorkomen werd doordat de baldrager door drie verdedigers onder de zoden gestopt werd. Phoenix wist hierdoor de wedstrijd meer en meer onder controle te krijgen. Een toegekende penalty werd eveneens benut door Albert Kammenga waardoor de voorsprong 15 – 7 werd. De laatste minuten van de wedstrijd werden gecontroleerd uitgespeeld en het laatste fluitsignaal werd met gejuich ontvangen. Door deze overwinning zal Phoenix ook het komende seizoen in de derde klasse uitkomen en met deze overwinning neemt Phoenix in stijl afscheid van sportpark Uitwierde.

Foto’s

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.