DRC Phoenix – EARC the Big Bulls 09-02-2014

Big Bulls maat te groot voor Phoenix

Na bemoedigende resultaten in de voorgaande wedstrijden stond er dit weekend voor de mannen van Phoenix een zeer zware wedstrijd op het programma. De tegenstander was de inmiddels met afstand kampioen geworden ploeg uit Almelo, de Big Bulls. In tegenstelling tot voorgaande weken was Phoenix niet op volle sterkte door afmeldingen vanwege diverse redenen.Op een loodzwaar veld werd de wedstrijd begonnen waar de gasten uit Almelo direct lieten merken dat ze maar met één doel naar Delfzijl waren gekomen. Phoenix werd in de beginfase direct met de rug tegen de muur gezet en had zeer veel moeite om de Big Bulls van het scoren af te houden. De eerste minuten lukte dit nog wel, echter werd het kwaliteitsverschil in een tijdsbestek van tien minuten duidelijk gemaakt. De Big Bulls wisten een tweetal aanvallen goed uit te spelen en met twee tries en een conversie een voorsprong van 0 – 12 op het scorebord te zetten. Phoenix begon daarna meer tegenstand te bieden en wist langzamerhand wat meer te doen met het weinige balbezit wat de thuisploeg had. Toch bleef het de eerste dertig minuten eenrichtingsverkeer richten de try lijn van Phoenix. De ervaring en kwalitatief goede ploeg van de Big Bulls bleven zeer geduldig aanvallen en ondanks beter verdedigend werk van Phoenix werd het verschil op het scorebord groter. Richting het einde van de eerste helft was het plotseling de thuisploeg die wat terug deed. Vanuit het eigen 22 meter gebied werd er plotseling balbezit overgenomen. De snelle jongens in de lijn braken uit en konden uiteindelijk diep op de helft van de Big Bulls de meegelopen voorwaartse Jesse van Oosten bereiken die de laatste meters wist te overbruggen en de eerste try voor Phoenix wist te maken. De conversie werd door Albert Kammenga succesvol genomen en met een ruststand van 7 – 24 gingen beide ploegen de rust in.

De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. De Big Bulls speelden rustig door en wachtte hun kansen af. Phoenix wist echter wel diverse mogelijkheden te creëren die door onrustig spel van de thuisploeg niet benut werden. De Big Bulls echter wist met een drietal tries de marge te vergroten en uiteindelijk werd de wedstrijd verdiend gewonnen. Met een eindstand van 7 – 41 konden beide ploegen de warme douches opzoeken. Voor Phoenix is het nu zaak om voor het komende weekeinde de ploeg weer op volle sterkte te krijgen. Dan staat namelijk de derby op het programma tegen RC Groningen 2 wat tevens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen is. Een goed resultaat is van groot belang om handhaving te bewerkstelligen in de derde klasse.

Foto’s

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.