GSRC 1 – DRC Phoenix 02-02-2014

Phoenix vergeet te stunten

Nu de sneeuw weer voorlopig verdwenen is stond er voor de mannen van Phoenix de wedstrijd op het programma tegen de nummer drie op de ranglijst, het eerste team van de Groninger studenten. De eerdere confrontatie tussen beide ploegen werd ruim gewonnen door de Groninger studenten en dus stond er dit weekend een pittige wedstrijd op het programma.

Phoenix was dit weekend niet helemaal op volle sterkte maar toch was men op pad gegaan met de gedachte dat er best wat mogelijk zou kunnen zijn. De wedstrijd ging van start en beide ploegen lieten elkaar duidelijk merken dat het een harde strijd zou gaan worden. Snoeiharde tackels werden niet geschuwd en de aanvallen werden op volle snelheid en kracht ingezet. Echter slaagden de teams er maar niet in om elkaars defensie te doorbreken en al snel werd het duidelijk dat het een wedstrijd zou gaan worden die met een klein verschil beslist zou gaan worden. Beide ploegen gingen de rust in met een 6 – 6 stand. De thuisploeg had twee penalty kicks door de palen geschoten en Phoenix een penalty kick en een dropgoal. Het was ook voor de thuisploeg meer en meer duidelijk geworden dat er een ander Phoenix op het veld stond dan in de eerdere wedstrijd.

Toch werd de druk groter en groter voor Phoenix. Hier en daar werden kleine overtredingen gemaakt waardoor er de mogelijkheid ontstond voor de thuisploeg om te kicken op de palen. De kicker van de Groninger studenten bleek uit goed hout gesneden te zijn door zijn ploeg op een 9 – 6 voorsprong te zetten. Phoenix gaf in de laatste fase van de wedstrijd nog vol gas. Echter bleek de defensie van de studenten sterk genoeg en kon Phoenix de wedstrijd niet tot een goed resultaat brengen. Door dit kleine verlies kan Phoenix echter wel een belangrijk winstpunt bijschrijven voor op de ranglijst. Deze winstpunten zijn in de strijd om lijfsbehoud van groot belang. Voor Phoenix staat het komende weekend de thuiswedstrijd tegen de Big Bulls uit Almelo op het programma. Dit team is inmiddels al met overmacht kampioen geworden in de derde klasse, dus wederom een tegenstander van formaat.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.