DRC Phoenix – RC Drachten 01-12-2013

DRC Phoenix laat Drachten ontglippen

Voor het team van Phoenix stond afgelopen weekend een wedstrijd op het programma die eigenlijk maar in het teken stond van één ding, namelijk eerherstel. Phoenix moest aantreden tegen RC Drachten waar in het begin van het seizoen nog met hele ruime cijfers van verloren werd. Drachten is in de derde klasse één van de ploegen die strijden om promotie naar de tweede klasse. Vanaf het eerste fluitsignaal werd door Phoenix duidelijk gemaakt dat een herhaling van de wedstrijd in Drachten niet aan de orde zou zijn. Er stond wederom een jonge ploeg op het veld die wel op enkele posities gewijzigd was ten opzichte van vorige week. Echter zou dit niet tot grote problemen moeten leiden. Een stevige strijd ontbrandde rond de middellijn en beide ploegen hielden elkaar evenwicht. Het was de ploeg uit Drachten die de wedstrijd plotseling verrassend openbrak. Het was de sterk spelende nummer 8 van de Friezen die een zeer sterke loopactie maakte die de gehele defensie van Phoenix opentrok. De conversie werd eveneens goed genomen waardoor de mannen van Phoenix plotseling tegen een achterstand van 0 – 7 aankeken. De jonge ploeg liet het hier niet bij zitten. Phoenix begon Drachten met een aantal kicks ver terug te dringen. De sterke scrum van Phoenix gaf de ploeg meerdere keren de mogelijkheid om aanvallen op te zetten. Een aantal keren was men dichtbij een try, echter hield Drachten stand. Phoenix bleef aandringen alleen was het Drachten die wederom wist te scoren. Drachten wist een aanval van Phoenix te stoppen en plotseling balbezit over te nemen. Phoenix wist haar verdediging echter niet snel genoeg te organiseren waardoor het verschil vergroot werd naar 0 – 12. Met deze stand gingen ploegen ook de rust in.

Na de rust was het Phoenix die wederom vol de aanval zocht. Voor rust was men al enkele malen dichtbij echter lukte het na de rust wel. Wederom goed scrumwerk van de voorwaartsen werd afgemaakt door Martin Brouwer en Phoenix was terug in de wedstrijd. De conversie werd helaas gemist waardoor de stand op 5 – 12 kwam te staan. Drachten was toch enigszins van slag want Phoenix stond binnen no- time weer diep op de helft van Drachten. Halverwege de tweede helft was het Patrick Trakzel met een snel genomen penalty die de stand op 10 – 12 bracht. Er ontbrandde een spannende strijd waarin beide ploegen elkaar totaal niet ontzagen. Harde tackels en open spel van beide ploegen leverde een mooi spektakel op voor de toeschouwers. Het was erg zuur voor Phoenix dat het Drachten was die in de slotfase het verschil wist te maken. In de laatste vijf minuten scoorde Drachten nog twee tries waardoor de wedstrijd beslist was. Met een 10 – 22 nederlaag konden de mannen van Phoenix met opgeheven hoofd van het veld. Voor Phoenix staat volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Dan moeten de mannen aantreden tegen de Wild Rovers in Doetinchem.

Foto’s

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.