DRC Phoenix – RC the Pickwick Players 2 24-11-2013

Phoenix komt langzaam op gang

Wederom stond er voor de mannen van Phoenix dit weekend een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander was het tweede team van RC the Pickwick Players uit Deventer. The Pickwick Players staan onderaan de ranglijst en dus was er maar één gewenst resultaat voor Phoenix namelijk winnen.

De afgelopen weken wist Phoenix sterk te starten. Vandaag was dat echter een ander verhaal. De thuisploeg wist weliswaar in scoringspositie te komen maar door vele slordigheden lukte het keer op keer niet om te scoren. Het spel golfde op en neer maar beide ploegen wisten het verdedigend dicht te houden. Het was pas diep in de eerste helft dat Phoenix uiteindelijk de score wist te openen. Eerste center Lex Ronde wist door een aantal tackles te breken en in de verre hoek van het veld een try te scoren. Het spelbeeld veranderde niet in de eerste helft. Phoenix had de grotere kansen maar wist niet te scoren. The Pickwick Players wist met een aantal goede fasen de thuisploeg ver terug te dringen maar scoren lukte echter niet.

Na rust was het een beter Phoenix wat de dienst uitmaakte. Kansen werden nu beter uitgespeeld en door goed samenspel tussen de voorwaartsen en de snelle jongens in de lijn werd de verdediging steeds vaker doorbroken door Phoenix. De elke week beter wordende scrums en line- outs gaven de jongens in de lijn keer op keer alle mogelijkheden om te scoren. Het was echter de tweede try van Phoenix gescoord door Martin Brouwer die de genadeklap was. Daarna konden onder andere Niels de Jong en twee keer Mark Folkersma een try scoren. Met een uiteindelijk aantal van zeven tries en drie conversies kon er een 41 – 0 overwinning bijgeschreven worden. Komend weekend 1 december zal Phoenix wederom een thuiswedstrijd spelen. Dan staat er de lastige wedstrijd op het programma tegen Drachten die nog altijd in de race is voor promotie.

Foto’s

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.