RC Groningen 2 – DRC Phoenix 13-10-2013

Slapend Phoenix overrompeld in openingsfase

Voor de rugbyers van Phoenix stond dit weekend de derby tegen RC Groningen 2 op het programma. Phoenix kon niet op volle sterkte aantreden tegen de Stadjers door een aantal blessures, waardoor er ook deze keer weer een jonge maar onervaren ploeg op het veld stond. De thuisploeg daarentegen was op volle sterkte, mede vanwege het feit dat ook het eerste en derde team een thuiswedstrijd hadden.

Voor de Delfzijlsters had dit een waarschuwing moeten zijn. Echter was het de thuisploeg die de Delfzijlsters compleet overrompelde. Phoenix miste teveel tackles en de organisatie in de verdediging was er door onervarenheid en gebrekkige communicatie te weinig. RC Groningen 2 wist hier goed van te profiteren. Goed opgezette aanvallen bleek voor de Delfzijlsters moeilijk af te stoppen waardoor er binnen een half uur al een flinke achterstand van vijf tries op het scorebord stond. De laatste tien minuten van de eerste helft waren de mannen van Phoenix eindelijk wakker. Men begon beter te tackelen en de thuisploeg werd meer achteruit gezet. Groningen wist door goed verdedigen echter keer op keer de aanvallen onschadelijk te maken. Vlak voor rust wist de thuisploeg zelfs nog door een snelle tegenaanval een zesde try te scoren waardoor er met een flinke achterstand de rust ingegaan werd.

Na de rust stond er een ander Phoenix op het veld. Er werd een stuk harder verdedigd en aanvallen werden beter en vooral ook harder opgezet. De tweede helft was voor de toeschouwers een leuker schouwspel. De eerste try van de middag voor de Delfzijlsters werd door Issr Azaria gedrukt na goede opvolging en support van de mannen van Phoenix. Dit gaf de Delfzijlsters een morele boost. Scrumhalf Martin Brouwer maakte een goede break door zichzelf langs een drietal verdedigers te wurmen. De voorwaartsen konden de gewonnen meters veilig stellen en door snel spel wist Phoenix Erik Kuiper in de hoek vrij te spelen die de tweede try van de middag wist te scoren. Groningen zette weer vol aan om te voorkomen dat Phoenix vier tries kon scoren. Het scoren van vier tries in rugby levert namelijk een extra punt op in de competitiestand, wat aan het eind van de competitie van groot belang kan zijn. Echter was het plotseling Mohammed el Hammadi die de bal wist op te pakken en met een indrukwekkende loopactie over ruim dertig meter in de hoek van het veld een derde try voor Phoenix wist te scoren. Echter was dit ook het laatste wapenfeit van Phoenix, Groningen nam het initiatief weer over en scoorde nog een aantal tries. Mede door het geblesseerd uitvallen van Lennart Boerma speelde Phoenix namelijk met 14 man de wedstrijd uit. Met een eindstand van 59 – 15 keerden de mannen van Phoenix weer huiswaarts. Voor Phoenix staat zondag 20 oktober een volgende derby op het programma. Om 14:00 uur zal er dan gespeeld worden tegen de Groninger Studenten op sportpark Uitwierde.

Foto’s

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.