DRC Phoenix – DRC the Wild Rovers 22-09-2013

Phoenix verliest eerste thuiswedstrijd

Na een ruime nederlaag tegen RC Drachten een week eerder, stond dit weekend de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. De tegenstander was het ervaren eerste team van DRC the Wild Rovers uit Doetinchem. The Wild Rovers waren het vorige seizoen geëindigd op een keurige vierde plek in de derde klasse en dus een tegenstander van formaat. Phoenix was door een aantal blessures en verdere afzeggingen verre van compleet echter stond er een jong maar onervaren team op het veld. Juist die onervarenheid zou de thuisploeg af en toe parten gaan spelen.

Onder perfecte weersomstandigheden werd de wedstrijd gestart. Een zeer gelijk opgaande strijd barstte er los. Beide ploegen gaven elkaar geen centimeter terrein cadeau en Phoenix begon goed. Enkele goed opgezette aanvallen gaf balbezit halverwege de helft van de tegenstander. Goed werk van de voorwaartsen gaven de snelle jongens in de lijn de mogelijkheid om een aanval op te zetten. In plaats van de bal simpel in de hand te houden werd er plotseling gekozen voor het kicken van de bal. Dit ging niet goed waardoor plotseling de Wild Rovers balbezit kreeg. Door gestructureerd aanvallen op te zetten wist men de thuisploeg ver terug te dringen. Slechte communicatie in de verdediging van Phoenix bracht plotseling in de uiterste hoek van het veld de eerste try van de Wild Rovers. De jonge onervaren ploeg van de Delfzijlsters had de daarop volgende minuten het erg zwaar. De meer ervaren spelers in het team waren maar in beperkte mate in staat om de ploeg te sturen. Het ervaren team van de Wild Rovers wist dit goed uit te buiten. Phoenix werd snel weer terug gedrongen op haar eigen helft. Door simpel aanvallend rugby te spelen wisten de Wild Rovers constant terrein te winnen. Een aantal gemiste tackles van Phoenix gaven de gasten de mogelijkheid om onder de palen de tweede try van de middag te scoren.

Dit was voor Phoenix het signaal dat het anders moest. Positief om te zien was, dat het juist de twee jongste spelers op het veld waren die het voorbeeld gaven. Lennart Boerma en Frank Ronde speelden beiden een zeer goede wedstrijd.  Gezamenlijk nog lang niet zoveel seizoenen rugby spelend als sommige directe tegenstanders alleen, wisten deze twee spelers de thuisploeg weer voorwaarts te krijgen. Door een overtreding van de Wild Rovers, had Phoenix plotseling een penalty op een kleine tien meter voor de try lijn van de gasten. Door het snel nemen van deze mogelijkheid wist Martin Brouwer uiteindelijk Patrick Trakzel in staat te stellen om te scoren en de tussenstand op 5 – 10 te zetten. Een zeer leuke gelijk opgaande strijd ontbrandde verder. Echter was het de ervarenheid van de Wild Rovers wat vlak voor rust de doorslag gaf. Door simpele tactische keuzes te maken wist men Phoenix ver terug te dringen en zowaar vlak voor rust de derde try te maken en daarmee ook de ruststand te bepalen op 5 – 15.

Na de rust was het wedstrijdbeeld anders. De Wild Rovers controleerde het spel goed en Phoenix had zeer veel moeite om de organisatie in de verdediging te houden. Door de ruimtes goed te benutten wisten de Wild Rovers de score verder uit te bouwen. Daar in sommige gevallen ook een handje geholpen door persoonlijke fouten aan de kant van Phoenix. Echter positief aan deze tweede helft was wel dat Phoenix bleef rugbyen. Men bleef de aanval zoeken en ook al ging er veel mis, een positieve instellingen kan de mannen van Phoenix zeker niet ontzegd worden. Uiteindelijk werd de wedstrijd terecht verloren met 5 – 34. Phoenix staat momenteel nog op een veilige zevende plaats in de ranglijst. De volgende week staat een belangrijke wedstrijd op het programma uit tegen ARC the Pigs in Arnhem.

Foto’s

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.