RC Drachten – DRC Phoenix 15-09-2013

DRC Phoenix weer met beide benen op de grond

Na de goede overwinning vorige week in de uitwedstrijd in Deventer stond voor Phoenix ook dit weekend een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal moest er aangetreden worden tegen één van de kampioenskandidaten van de derde klasse, namelijk RC Drachten. Drachten speelde vorig seizoen lang mee voor het kampioenschap, echter bleef de ploeg op een derde plek steken.

Voor de mannen van Phoenix stond er dus een zware opgave te wachten. Met een redelijk goed gevulde reservebank waren de Delfzijlsters afgereisd naar Drachten. Echter bleek vanaf de start van de wedstrijd dat Phoenix een zware middag te wachten stond. Drachten lied duidelijk merken in hun eerste wedstrijd van het seizoen dat ze vol voor het kampioenschap gaan dit jaar. Phoenix werd al snel terug gedrongen op eigen helft en had veel moeite om haar verdediging te organiseren, dit in schril contrast met vorige week. Drachten wist door goede opvolging en sterk loopwerk kleine gaten te vinden in de defensie en meter bij meter te winnen. Het was echter door zeer hard werken en knokken voor elkaar dat er na tien minuten nog een 0 – 0 stand stond op het scorebord.

Na de beginfase leek Drachten iets gas terug te nemen echter werden de Delfzijlsters juist op dat moment verrast. Door snelle opvolging van de thuisploeg wist met de mannen van Phoenix te verassen en dit moment van onachtzaamheid brak de score open. Phoenix leek hierdoor even aangeslagen. Kort erop werd direct nog een try gedrukt door een slim kickje tussen de defensie door die niet goed verwerkt werd met als resultaat een tweede try en een 10 – 0 achterstand.

Op dat moment rechtten Phoenix de rug. Men begon zelf meer rugby te spelen waardoor het spelbeeld meer in evenwicht kwam. Echter wist men aanvallend moeilijk een vuist te maken. Wanneer er goede meters gemaakt werden, ontbrak het vaak aan de nodige support waardoor vaak de bal snel verloren werd. Dit gaf de thuisploeg weer veel mogelijkheden om Phoenix onder druk te zetten. Mede hierdoor wist Drachten het verschil voor rust nog groter te maken door een drietal extra tries en werd een met een 25 – 0 stand de rust in gegaan.

Na rust ging het echter hard. Phoenix was steeds minder bij machte om organisatorisch de verdediging op orde te houden en viel bij tijd en wijlen als los zand uit elkaar. Hierdoor kon de thuisploeg zeer gemakkelijk de aanvallen opzetten en try op try te scoren. Ook een aantal blessures deden de zaken geen goed. Toen de kruitdampen uiteindelijk optrokken stond er een duidelijke overwinning van 84 – 0 op het scorebord. Met genoeg trainingsstof voor de komende weken voorhanden keerden de mannen weer terug naar Delfzijl. Volgende week zal Phoenix haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen gaan spelen. Op zondag 22 september zijn de Wild Rovers uit Doetinchem de tegenstander.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.