RC The Pickwick Players – DRC Phoenix 08-09-2013

Als seizoensopening stond voor Phoenix de uitwedstrijd tegen The Pickwick Players op het programma. Dit tweede team van de club uit Deventer zat het vorig jaar in de derde klasse, echter was het voor Phoenix weer een terugkeer op het niveau waarvan twee jaar geleden afscheid genomen werd.

Met een tweetal wissels was Phoenix in Deventer om daar een tegenstander aan te treffen die op volle sterkte was. Beide teams waren er alles aan gelegen om een goede seizoenstart te maken. De wedstrijd begon in een heerlijk zonnetje al was het veld wel nat. Het natte veld en wat over enthousiasme van beide partijen zorgden ervoor dat de beginfase rommelig was. Beide partijen wisten met stevige tackles het verdedigend dicht te houden. Het spelbeeld speelde zich veelal midden op het veld af. Lange tijd wisten beide partijen elkaar goed in evenwicht te houden. De veel aanwezige supporters kregen een boeiende en harde wedstrijd voorgeschoteld. Beide ploegen begonnen beter spel te laten zien met minder fouten. Hierdoor konden aanvallen beter opgezet worden en ontstonden er voor beide partijen ook meer scoringskansen.

Het was uiteindelijk een misverstand aan de kant van Delfzijlsters wat plotseling de thuisploeg een try opleverde. De conversie werd door The Pickwick Players gemist waardoor de achterstand 5 – 0 bleef. Phoenix leek even van haar stuk gebracht want de thuisploeg drukte Phoenix snel weer terug diep op haar eigen helft. Echter met een ongekende teamgeest en werklust wist Phoenix keer op keer aanvallen onschadelijk te maken. Met enkele goede kicks onder druk kon Phoenix toch langzaam maar zeker terrein terug winnen.

Het was een aanval van The Pickwick Players die door de sterk spelende Mohammed el Hammadi en Lex Ronde werd omgedraaid naar balbezit en een directe tegenaanval. Goed overnemen van Dennis Velthuis gaf uiteindelijk wederom Lex Ronde de mogelijkheid om de laatste tackles te doorbreken en de score gelijk te trekken. De conversie werd door Albert Kammenga keurig genomen en een niet onverdiende kleine voorsprong van 5 – 7 gaf de mannen van Phoenix een goede positie om er wat moois van te maken. Door sterk verdedigen en een groot gebrek aan ervaring goed makend met een hoop enthousiasme wist Phoenix de thuisploeg haast compleet vast te zetten. Aanval op aanval werd met veel geduld opgezet. Door een penalty verrassend te nemen wisten Martin Brouwer en Issr Azaria plotseling vanaf dertig meter tot enkele meters van de try lijn te komen. Goede support van diverse scrummers wist de terreinwinst veilig te stellen. Door de bal snel bespeelbaar te krijgen was het uiteindelijk Dennis Velthuis die over de try lijn dook. Doordat Kammenga wederom de conversie benutte stond er een ruimere voorsprong van 5 – 14 op het scorebord. De laatste minuten van de tweede helft verdween het geloof bij de thuisploeg meer en meer. Phoenix wist het spel diep op de helft van de thuisploeg te controleren en kwam eigenlijk het laatste kwartier niet meer in gevaar. Met een mooie overwinning op zak kon men dan ook huiswaarts keren. Voor de volgende week staat de zeer lastige uitwedstrijd tegen RC Drachten op het programma.

foto’s

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.