DRC Phoenix – RC Emmen 01-09-2013

Ter voorbereiding op het seizoen speelden de Delfzijlster rugbyers afgelopen zondag een oefenwedstrijd tegen RC Emmen. Afgelopen seizoen eindigde Emmen op een keurige tweede plek in de 4e klasse achter Phoenix. Dit seizoen is de verwachting dat Emmen weer één van de kandidaten zal zijn voor het kampioenschap in de vierde klasse.

Een mooi affiche op voorhand en dit bleek ook daadwerkelijk in de praktijk zo. Beide partijen gaven elkaar vanaf het beginsignaal geen enkele ruimte en zeer harde tackles werden niet geschuwd. Phoenix, met weer enkele nieuwelingen op het veld, was vandaag op bijna volle oorlogssterkte en begon enkele goede aanvallen op te zetten. Met zeer sterk loopwerk van de sterke mannen in de scrum konden de snelle jongens in de lijn aan het werk gezet worden. Emmen was echter vaak in staat om de verdediging dicht te houden en zelf ook enkele mooie aanvallen op te zetten.

 Voor de toeschouwers ontstond er een boeiende wedstrijd. Na een geduldig opgezette aanval was het dan uiteindelijk Phoenix die de score opende. De defensie van Emmen leek even niet goed te functioneren doordat Phoenix al kort daarop een tweede try drukte. Doordat Phoenix beide conversies ook verzilverde kon er een 14 – 0 voorsprong op het scorebord genoteerd worden. Emmen werd hierdoor direct wakker geschud. Met enkele sterke lopers wist men diep in de helft van Phoenix door te dringen en uiteindelijk een overtal situatie keurig uit te spelen en een try te scoren.

Doordat de intensieve openingsfase behoorlijk uitputtend was ontstond er meer ruimte. Over en weer werden meer tackles gemist wat voor het publiek een waar spektakel opleverde. Toen de kruitdampen van de eerste helft waren opgetrokken stond en een nog een kleine voorsprong op het scorebord in het voordeel van Phoenix.

 De tweede helft bleek de aanwezigheid van diverse verse wissels een dusdanig voordeel te geven voor Phoenix. De in de eerste helft zeer goed spelende ploeg uit Emmen moest nu toch meer terrein prijs geven en kon het verdedigend niet constant meer dichthouden. Na een keurige tweede helft van Phoenix was de overwinning dan ook verdiend te noemen. Een uiteindelijke ruime overwinning van 43 – 19 was misschien geen goede weergave van de krachtsverhoudingen, maar een mooie opsteker voor de competitie die volgende week gaat starten. DRC Phoenix zal dan zijn eerste competitiewedstrijd spelen op zondag 8 september om 14:00 uur thuis tegen The Pickwick Players 2 op sportpark Uitwierde.

Foto’s

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.