14 april 2013 RC Emmen vs DRC Phoenix

Nadat de Delfzijlster rugbyers vorige week overtuigend het kampioenschap hadden behaald stond er dit weekend nog een lastige laatste wedstrijd op het programma, uit tegen Emmen. Voor Emmen stond er nog zeer veel op het spel deze wedstrijd aangezien zij nog volop in de race zijn voor promotie via de nacompetitie. Bij de Delfzijlster rugbyers bleek na het behalen van het kampioenschap de druk er volledig af te zijn. Met een groot aantal afwezige spelers ging het team zwaar verzwakt de moeilijke wedstrijd in.

Ondanks een mannetje minder op het veld begonnen de rugbyers uit Delfzijl en omstreken voorspoedig van start. Een aanval via de snelle jongens in de lijn werd door nog door de rugbyers uit Emmen tot stand gebracht. Echter de volgende fase werd goed door de scrum- half Patrick Trakzel door gespeeld op de sterke man Issr Azaria die met een sprint van veertig meter en een viertal tackles doorbrak de eerste try van de middag maakte. De conversie werd eveneens succesvol genomen en enigszins onverwacht stond er zowaar een 7 – 0 voorsprong op het scorebord.

Vanaf dat ogenblik was het echter Emmen dat de wedstrijd dicteerde. De ervaren ploeg uit Emmen begon rustig aanvallen op te zetten. Goede opvolging zorgde voor meer en meer terrein winst en uiteindelijk een goed uitgespeelde aanval door de snelle jongens in de lijn zorgde voor de aansluitingstreffer waarbij de score op 5 – 7 kwam te staan. Het spelen in een ondertal bleek voor de Delfzijlsters echter geen reden om zomaar op te geven. De spelers die op het veld stonden gaven alles en zo nu en dan wist men zowaar enkele goede en ook direct gevaarlijke aanvallen op te zetten. Verder was het voor de Delfzijlster rugbyers vooral tegenhouden. Halverwege de eerste helft was het Emmen dat met een tweede try de voorsprong overnam. Sterk loopwerk van de voorwaartsen van Emmen maakten de eerste meters. Door vervolgens de snelle jongens in de lijn aan het werk te zetten kwam Phoenix nog meer onder druk te staan. Door een combinatie van onervarenheid en gebrekkige communicatie werd er verdedigend niet goed doorgeschoven in de verdediging en kon de winger van Emmen de score op 10 – 7 zetten. Dit was het startsein tot een periode waarin Emmen veel sterker was. In een tijdsbestek van vijf minuten wist de thuisploeg twee tries te maken doordat bij Phoenix de organisatie even compleet weg was. Na deze periode kon Phoenix zich toch nog herstellen. Solide tackles van Jesse Oosten en Azaria braken aanvallen van Emmen voortijdig af. Doordat de aanvallen van Emmen nu eerder gestopt werden kwam er minder snelheid in en wist Phoenix stand te houden tot aan de rust. Met een 20 – 7 tussenstand werd de tweede helft begonnen. Doordat Mark Folkersma geblesseerd moest uitvallen speelde Phoenix zonder klagen met twaalf man verder.

Het spelbeeld van de eerste helft werd eigenlijk helemaal doorgetrokken naar de tweede helft. Het was Emmen mede door het numerieke overwicht wat de klok sloeg en voor Phoenix was het vooral alles geven om de schade te beperken. Het harde werken van Phoenix begon meer en meer zijn tol te eisen. Door vermoeidheid ontstonden meer en meer gaten in de verdediging die door Emmen kundig gevonden werden en op het scorebord kwam een steeds ruimere marge voor de thuisploeg te staan. Na het laatste fluitsignaal werd er sportief afscheid genomen en met een 43 – 7 nederlaag keerde Phoenix huiswaarts.

Foto’s!!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.