17-3-2013 RC Groningen 3 – DRC Phoenix

Nadat Phoenix de vorige uitwedstrijd in het verre Almelo met ruime cijfers gewonnen had, stond dit weekend de derby tegen provinciegenoot RC Groningen 3 op het programma. Het derde team van de stad Groningers heeft dit jaar een moeizaam seizoen en is terug te vinden op de laatste plek in de competitiestand. Voor de ploeg uit Delfzijl is het dit seizoen een héél ander verhaal. Met nog maar een paar wedstrijden op het programma lijken de Delfzijlster rugbyers zich op te kunnen maken voor een kampioenschap al moeten er nog wel enkele punten binnen gesleept worden.

De beginfase van de wedstrijd kon in één woord omschreven worden: rommelig. Phoenix was vooral in balbezit en speelde vol op de aanval. Echter door de tomeloze gedrevenheid en de nodige onrust gingen vele mogelijkheden verloren door opeenstapelingen van kleine foutjes. Toch was het na een kleine tien minuten enigszins uit het niets dat de hard werkende Lex Ronde uit het niets de bal kon oppakken en zowaar Phoenix op een voorsprong zetten. Deze vroege score bracht meer rust in het spel van Phoenix. Gecombineerd met zeer goed teamwork kon het verschil op de ranglijst ook op het veld tot uitdrukking gebracht worden. Patrick Trakzel wist met een goed getimede pass eerste center Rolf Oosterhuis in stelling te brengen die een tweetal tackles doorbrak en Lex Ronde in staat stelde zijn tweede try van de middag te maken. Phoenix maakte veelvuldig gebruik van de snelle jongens in de lijn, echter waren het de voorwaartsen die keer op keer de basis legden voor de aanvallen. Phoenix bleef maar de aanval zoeken en vond met grote regelmaat gaten in de verdediging van de stad Groningers. Snel opeenvolgende tries van Rolf Oosterhuis, Frank Ronde en Martin Brouwer resulteerde uiteindelijk in een 0 – 27 stand waarmee beide teams ook de rust in gingen.

De tweede helft controleerde Phoenix het spel echter was de scoringsdrang wel wat getemperd en begon RC Groningen enkele goede aanvallen op te zetten. Beide kanten schuwden hard verdedigen niet waardoor er voor de toeschouwers een meer gelijkwaardiger spelbeeld ontstond. Toch waren het toch weer de Delfzijlsters die in een tijdsbestek van vijf minuten door tries van Patrick Trakzel en Martin Brouwer de score verder opvoerden, waarbij de laatstgenoemde weer eens als een slangenmens om de verdedigers heen slalomde. Groningen begon halverwege de tweede helft de Delfzijlsters meer en meer onder druk te zetten. Phoenix stond geruime tijd ver in de eigen helft te verdedigen maar tot echte scoringskansen kwam het niet voor de stad Groningers. Phoenix echter bleek vlijmscherp in de counter. Albert Kammenga wist de bal goed te veroveren en uiteindelijk door een subtiele pass de op volle snelheid meegelopen Rolf Oosterhuis te bereiken. De eerste center van de Delfzijlsters had nog een vijftig meter af te leggen maar wist de verdedigers op afstand te houden. Dat de Delfzijlsters ook in de voorwaartsen scorend vermogen hebben was de afgelopen weken al duidelijk geworden. Sterk loopwerk van Thom Zigterman bracht uiteindelijk de beresterke Iissr Azari in stelling die dwars door een viertal tackles liep en zijn eerste try van de middag maakte.

De slotfase van de wedstrijd bleek Phoenix voor het publiek nog meer tries in petto te hebben. De debuterende jeugdspeler Peter Klont werd aan het werk gezet en tweemaal met sterk loopwerk zijn debuut op te luisteren met twee tries. Met een ruime overwinning van maar liefst 0 – 61 konden de mannen van DRC Phoenix weer huiswaarts keren. Doordat de concurrentie deze speelronde geen fouten heeft gemaakt zullen de rugbyers uit de havenplaats volgende week, in de lastige uitwedstrijd in Emmen, moeten winnen om het kampioenschap in de vierde klasse te behalen. Voor foto’s, volg de volgende links van Ronald Faber & Marije Faber, wil je de foto’s graag in groot formaat, neem dan contact op met Rolf Oosterhuis.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.