EARC the Big Bulls – DRC Phoenix

Na de recente overwinning op de nummer twee in de ranglijst stond dit weekend de wedstrijd uit tegen de Big Bulls 2 op het programma. Deze rugbyclub uit Almelo staat momenteel in de middenmoot maar bleek in het verleden in Almelo vaak een zeer lastige opponent voor de Delfzijlsters. Met deze wetenschap in het achterhoofd waren de Delfzijlsters op volle oorlogssterkte vertrokken naar Almelo. Waar in het verleden de Delfzijlsters vaak problemen hebben om op gang te komen was dit deze middag niet het geval. Er werd direct volop de aanval gespeeld en het spel speelde zich daarom ook vooral af op de helft van de thuisploeg. Het duurde echter wel enige tijd voordat het optische overwicht in punten kon worden omgezet. Enkele makkelijke gemaakte overtredingen van de Delfzijlsters kostte hen diverse malen veel terrein. Daarbij moet ook gezegd worden dat de Big Bulls verdedigend zeer sterk waren in de beginfase.
Ondanks dat de thuisploeg in de beginfase stand kon houden, waren de rugbyers van de Big Bulls niet in staat om aanvallend een vuist te maken. De aanvallen werden zeer snel in de kiem gesmoord en de bal kwam veelvuldig weer snel in bezit van Phoenix. Na een tien minuten spelen volgde een zeer sterke fase van de Delfzijlster rugbyers. Een stabiele scrum gaf de snelle jongens in de lijn de kans om een flinke terreinwinst op te leveren. Doordat de scrummers zich direct weer hadden opgesteld had de thuisploeg moeite om een verdediging te organiseren en was het uiteindelijk Lex Ronde die de score openbrak met een keurig uitgespeelde aanval die de eerste try van de wedstrijd opleverde. Dat deze try ook daadwerkelijk de score openbrak werd snel duidelijk. Een scrum van Phoenix net in de eigen helft werd goed stabiel gehouden. De wederom sterk spelende flanker Mohammed el Hammadi was attent en wist met bal in de hand een viertal tackles te doorbreken waardoor hij de goed meegelopen Iissr Azaria in staat stelde om de score uit te breiden met een tweede try wat een voorsprong opleverde van 0 – 10. De organisatie bij de thuisploeg was even weg en door de aanhoudende scoringsdrang van de Delfzijlsters kregen de Big Bulls ook haast de kans niet om dit te organiseren. De stabiele scrum van Phoenix had een klein overwicht op die van de thuisploeg en dit gaf scrum- half Martin Brouwer tijd en ruimte om de snelle jongens in de lijn aan het werk te zetten. Door een goede kick van fly- half Patick Trakzel kon de jonge winger Lennart Boerma in stelling gebracht worden die twee verdedigers aftroefde en daarna ook nog de laatste verdediger koelbloedig passeerde en zeer efficiënt deze mogelijkheid omzette in een volgende try voor Phoenix.

Volgend op deze try leek het even of de Big Bulls zich herstelden. Er werd een korte periode beter verdedigd echter tot gevaarlijke aanvallen kwam het nog niet. Een scrum van de Big Bulls net op de eigen helft werd enigszins onverwacht overgenomen door Phoenix en was het weer de attente Mohammed el Hammadi die de bal kon oppakken. De verraste thuisploeg kon zijn sterk loopwerk niet meer afstoppen en hij kon zelf de belangrijke vierde try van de middag maken voor Phoenix. In rugby leveren vier tries in een wedstrijd een extra winstpunt op in de ranglijst. In de strijd om het kampioenschap kunnen deze punten zeer belangrijk worden voor Phoenix. De conversie, die volgt op een try, werd ditmaal wel benut waardoor een riante voorsprong van 0 – 22 op het scorebord kwam te staan wat eveneens de ruststand bleek te zijn. Met enkele frisse spelers in het veld bij Phoenix bleek de Delfzijlster honger naar scoren nog niet gestild. Vlak na rust was het de sterke Jesse van Oosten die recht vooruit dwars door een drietal tackles liep. Door deze actie opende het veld compleet voor hem en kon hij een na een sprint van ruim vijftig meter zijn eerste try van de middag maken. De niet aflatende druk op de thuisploeg bleek zijn tol te gaan eisen bij de Big Bulls. Het werd steeds moeilijker om onder de druk uit te komen en een scrum op vijf meter van het try gebied gaf scrum- half Martin Brouwer de gelegenheid om als een slangenmens twee tackles te ontwijken en ook zijn eerste try van de middag te maken. Phoenix liet toen even het gas los. De kick- off die volgde op de try van Brouwer werd door de scrummers van Phoenix niet gevangen en gaf de Big Bulls de kans om een aanval op te zetten. Door een kort moment van onoplettendheid bij de Delfzijlsters wisten de rugbyers uit Almelo deze kans ook direct te benutten door een goed uitgespeelde aanval in de hoek van het veld af te ronden met een verdiende try. Door deze kleine tegenslag werd echter de honger naar het scoren van tries weer aangewakkerd bij Phoenix. De kick- off na deze try werd nu door de Big Bulls niet goed verwerkt. Dit resulteerde in een scrum op een dertig meter van het try gebied. Door een drietal snelle passes werd weer Lennart Boerma in stelling gebracht en kon hij zijn tweede try van de middag maken. Tegen het einde van de wedstrijd wist Iissr Azaria ook zijn tweede try te maken door beresterk door een drietal verdedigers te lopen. Met een totaal van acht tries, vier conversies en één penalty kick konden de mannen van Phoenix uiteindelijk met een 5 – 51 overwinning tevreden huiswaarts keren.

Try’s: Lennart B 2x, Jesse 1x, Iissr 2x, Lex 1x, Martin 1x, Mohammed 1x.
Conversies: Rolf 4x
PG: Rolf 1x

Both comments and pings are currently closed.

3 Responses to “EARC the Big Bulls – DRC Phoenix”

  1. Otto schreef:

    Te gek resultaat
    De jonkies komen los.

    Otto

  2. ziderman schreef:

    de try van big bulls is veroorzaakt door een combinatie van een 57 jarige en werd gedrukt door een 59 jarige. Ik vond dat dat best genoemd mocht worden