DRC Phoenix – GSRC 2 17-2-2013

RC Phoenix slaat aanval op koppositie af

Terwijl er in de regio het voetbal was afgelast, werd afgelopen zondagmiddag op sportpark Uitwierde de topper in de vierde klasse Noord- Oost gespeeld tussen RC Phoenix en GSRC 2. De Groninger studenten staan momenteel tweede en is één van de teams die Phoenix op de hielen zit in de strijd om het kampioenschap. De uitwedstrijd in Groningen aan het begin van de competitie was een zeer zware wedstrijd die met een miniem verschil werd gewonnen. De studenten staan bekend als een fitte ploeg die volop de strijd aangaan en leuk aanvallend rugby spelen. Phoenix was gewaarschuwd door de eerdere ontmoeting en ondanks een ongebruikelijk lange winterstop was de thuisploeg op volle sterkte en hadden de toeschouwers een mooie wedstrijd in het vooruitzicht onder bijna perfecte omstandigheden.

Vanaf het eerste ogenblik van de wedstrijd was al snel duidelijk dat de Groninger studenten met maar één doel naar Delfzijl waren gekomen en dat was de koploper op een nederlaag trakteren. Phoenix werd ver terug gedrongen op de eigen helft en had moeite om in de wedstrijd te komen. De eerste tackles werden niet goed gemaakt wat de Groninger studenten de mogelijkheid gaf om een aantal keren bijna succesvol de verdediging van Phoenix te doorbreken. Echter door steeds op het laatste moment de aanvallen in de kiem te smoren kon Phoenix  langzaam maar zeker onder de druk uitkomen. Voor de toeschouwers ontstond een zeer aantrekkelijke eerste helft. Het spel golfde op en neer, waarbij de Groninger studenten een lichte overhand hadden. Bij de thuisploeg gingen te vaak kleine dingetjes in de aanval mis waardoor de verdediging van de studenten te weinig onder druk werden gezet. Toch wist Phoenix langzaam maar zeker de studenten onder dusdanige druk te zetten dat zij af en toe een overtreding nodig hadden. De kickers van de thuisploeg hadden hun dag niet waardoor er nog steeds een 0 – 0 stand op het scorebord bleef staan.

Na een lange fase van aanvallen in het 22 meter gebied van de studenten hernamen de studenten vlak voor tijd het initiatief. Diverse aanvalspatronen werden uitgespeeld door de Groningers echter kon men niet door de soms keiharde verdedigende acties van de thuisploeg komen. Phoenix moest alle zeilen bij zetten en met hangen en wurgen werd de 0 – 0 tussenstand ook de ruststand.

Doordat Phoenix enkele wisselspelers ter beschikking had, konden in de rust verse spelers ingebracht worden. Met het wisselen van speelhelften wisselde ook het spelbeeld. De thuisploeg zette de Groninger studenten in de beginfase met de rug tegen de muur. Door goede samenwerking in het team konden diverse aanvallen opgezet worden en bij elke aanval werden de studenten verder en verder terug gedrongen. Echter door kleine foutjes in de eindfases van de aanvallen wisten de studenten ook lang stand te houden en uiteindelijk langzaam maar zeker zelf gevaarlijke aanvallen op te zetten. Een veelbelovend lijkende aanval van de Groningen studenten werd plotseling onderbroken door Phoenix. Een diepe kick werd door de studenten niet goed verwerkt en een center van Phoenix wist met een goede pass Lennart Boerma in stelling te brengen. De jonge winger wist zeer knap twee tackles te ontwijken en net te voorkomen dat hij buiten het veld terecht kwam. Een derde verdediger probeerde hem nog af te stoppen maar op de snoekduik in de hoek van het try gebied had ook deze verdediger geen antwoord. De 5 – 0 voorsprong bleef een dikke vijf minuten op het scorebord staan. Phoenix kreeg een penalty mee die dit keer wel werd benut en de voorsprong werd nu 8 – 0. Hierdoor moesten de studenten drie keer scoren om de wedstrijd nog te kunnen winnen. Echter wedstrijd liep langzaam op zijn einde. Phoenix begon in balbezit gecontroleerd aanvallen op te zetten. Terwijl de studenten meerdere malen door diepe kicks van de thuisploeg ver op de eigen helft moesten beginnen met aanvallen. De wedstrijd eindigde dan ook uiteindelijk in een krappe 8 – 0 overwinning voor RC Phoenix in een zeer leuke wedstrijd voor de supporters.

Foto’s van de wedstrijd

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “DRC Phoenix – GSRC 2 17-2-2013”

  1. TestDennis schreef:

    Mooie wedstrijd